ویرایش محتوا
برای ویرایش/افزودن محتوا روی دکمه Edit Content کلیک کنید.

فوتوشاپ چیست؟

فوتوشاپ چیست؟

احتمالا تا حالا شنیده اید که کسی بگوید: “این قطعا فتوشاپ شده!” اگر در مشاغلی کار می کنید که با خلاقیت سر و کار دارند مثل طراحی، عکاسی، کارگردانی هنری و یا مشاغل خلاقانه دیگر، پس حتما شنیدن این جمله برایتان عادی است. ولی اگر در چنین زمینه هایی مشغول به کار نیستید اما به هنرهای تجسمی علاقمندید، پس باید اطلاعاتتان درباره فتوشاپ را بالا ببرید.

فتوشاپ (Photoshop) نرم افزار ویرایش عکس و کارهای گرافیکی محصول شرکت ادوب (Adobe) است. فتوشاپ طیف گسترده ای از ویژگی ها و قابلیت های ویرایش تصویر و همچنین ایجاد گرافیک های پیچیده را در اختیار شما قرار می دهد. این نرم افزار به یک استاندارد صنعتی برای بسیاری از افراد خلاق تبدیل شده چون کارهای متنوع بسیار زیادی می توان با آن انجام داد و معمولا یکی از اولین برنامه هایی است که خیلی از افراد نحوه کار با آن را یاد می گیرند.

فتوشاپ چیست؟

ادوب فتوشاپ (Adobe Photoshop) نام نرم افزاریست که برای ویرایش عکس، ساخت آثار هنری دیجیتالی و طراحی گرافیک از آن استفاده می شود. فتوشاپ ابزارها و قابلیت های حرفه ای زیادی دارد که به هنرمندان کمک می کند به ایده هایی که در ذهن دارند جان ببخشند.

یکی از مزایای اصلی استفاده از ادوب فتوشاپ قابلیت ایجاد چندین لایه است که می توان به صورت جداگانه و مستقل تغییراتی روی هر کدام اعمال کرد. علاوه بر این، به طور مرتب ویژگی ها و قابلیت های جدیدی به این نرم افزار اضافه می شوند، چون فتوشاپ از کاربرانش فیدبک یا همان بازخورد می گیرد تا بتواند قابلیت هایش را ارتقا بدهد.

چه کسی فتوشاپ را ساخت؟

فتوشاپ در ابتدا توسط دو برادر به نام های جان نول (John Knoll) و توماس نول (Thomas Knoll) ساخته شد. در سال 1987، توماس نول دانشجوی رشته مهندسی در دانشگاه میشیگان بود ولی به عکاسی هم علاقه داشت. علاقه توماس به عکاسی از پدرش گلن (Glen) سرچشمه می گرفت و آنها حتی یک تاریکخانه هم در زیر زمینشان داشتند.

پدر توماس استاد یک کالج محلی بود و در آن زمان به به یکی از کامپیوترهای Apple II Plus دسترسی داشت. یک روز توماس با استفاده از دانش مهندسی اش، ، اسکریپتی را روی رایانه اپل پدرش نوشت که به او اجازه می داد عکس ها و تصاویر تک رنگ را به رنگ خاکستری تبدیل کند. پس از خلق این اسکریپت اولیه، توماس به ایجاد و ساخت قابلیت ها و فرایندهای اضافی دیگر که جلوه ها و افکت هایی را روی عکس های او در صفحه کامپیوتر اعمال می کردند ادامه داد.

جان، بردار توماس در آن زمان در شرکت Industrial Light and Magic متعلق به جورج لوکاس (George Lucas) کار می کرد. وقتی جان چیزی که توماس ساخته بود را دید، تا برنامه های خود را به یک ویرایشگر تصویر کاملاً عملیاتی تبدیل کند. به این ترتیب جان و توماس برای توسعه بیشتر برنامه با هم همکاری کردند و اولین نسخه فتوشاپ را در سال 1988 با نام اصلی “Image Pro” منتشر نمودند.

می‌خوام بخونم  لوگوی نوکیا

مالک فتوشاپ کیست؟

در حال حاضر فتوشاپ متعلق به کمپانی ادوب (Adobe) است، اما همیشه اینطور نبوده. پس از اینکه توماس و جان برای اولین بار Image Pro را منتشر کردند، برای گسترش توزیع نرم افزارشان دنبال همکاری با شرکت های بزرگتر افتادند. طولی نکشید که آنها نظر کمپانی ادوب را جلب کردند و سرانجام شرکت ادوب در فوریه 1990، Adobe Photoshop 1.0 را منتشر کرد.

با فتوشاپ چه کارهایی می توان کرد؟

خیلی از هنرمندان و متخصصان در زمینه های مختلف از فتوشاپ استفاده می کنند. فتوشاپ نرم افزاریست که برای عکاسی، طراحی گرافیک و هنرهای دیجیتالی استفاده می شود. در ادامه چند مثال از موارد استفاده از این نرم افزار شگفت انگیز را با می بینیم.

عکاسی

طراحی گرافیک

تصویر سازی

طراحی محصول

طراحی موشن گرافیک (Motion)

از فتوشاپ در چه زمینه هایی می توان استفاده کرد؟

1- تولید محتوا با فتوشاپ برای رشد و پیشرفت در رسانه های اجتماعی

فتوشاپ برای ساخت و ویرایش محتوای رسانه های اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر یا فیس بوک بسیار عالی است. خیلی ها صد در صد محتوای صفحات اینستاگرام و توییترشان را با استفاده از فتوشاپ ایجاد می کنند.

2- ویرایش عکسها برای خوشمزه تر به نظر رسیدن!

به این تصویر نگاه کنید. من بعد از وارد کردن تصویر در ادوب لایت روم (Adobe Lightroom)، برای رنگ آمیزی، شفاف سازی و اصلاح آن از فتوشاپ استفاده کردم. ادوب فتوشاپ به شما اجازه می دهد تا موقع ویرایش عکسها، کنترل دقیق تری روی آنها داشته باشید. توانایی استفاده از لایه‌ها برای تنظیمات منحصر به فرد هنگام تولید تصاویری مثل این تصویر، یکی از قابلیت های کلیدی فتوشاپ است.

3- ساخت لوگو برای یک برند جدید

فتوشاپ ابزارت و به شما کمک می کند تا همه ایده هایتان را رو کاغذ بیاورید. اینکه می توانید لایه های مختلف را به صورت گروهی سازماندهی کنید فوق العاده است. علاوه بر این، اضافه کردن متن و اصلاح آن هم با استفاده از پنل کاراکتر فتوشاپ بسیار آسان است.

4- ارائه کار طراحی وب سایت

بعد از اینکه طرح های مورد نظرتان برای یک وب سایت جدید را با برنامه ای مثل Adobe Xd ساختید، می توانید اسلایدهایتان را به فتوشاپ بیاورید تا بتوانید آنها را برای ارائه به مشتری سازماندهی کنید. اینجاست که فتوشاپ واقعا بدردتان می خورد و عالی عمل می کند، چون به شما امکان می دهد با بقیه نرم افزارهای ادوب به طور یکپارچه کار کنید.

5- ساخت نمونه های بسته بندی واقعی

وقتی نوبت به ساخت مدل ها و پکیج های واقعی برای پروژه تان می رسد، فتوشاپ بسیار قدرتمند ظاهر می شود. این برنامه به شما کمک می کند تا مشتریانتان ایده های ذهنی شما را کاملا درک و آن را به طور واقعی درک کنند.

6- توسعه برنامه های تلفن همراه

به عنوان یک طراح، می توانید روی ساخت برنامه های تلفن همراه هم کار کنید و در طول این فرایند فتوشاپ بسیار به شما کمک می کند. فتوشاپ با سایر برنامه های ادوب به خوبی کار می کند و باعث می شود تا کار شما واقعا تاثیرگذار و عالی از آب دربیاید.

7- ساخت پوسترهای جالب

ترکیب متن و تصویر، دقیقا همان چیزیست که فتوشاپ آن را انجام می دهد. اگر به عکس بالا نگاه کنید، می بینید که من با استفاده از فتوشاپ تصویر را ویرایش کرده ام تا به رنگ مناسب برسد. علاوه بر این می توانید عکستان را برش بدهید، روی سوژه فوکوس کنید، به تصویرتان متن اضافه کنید و پوستر تحسین برانگیزی بسازید.

می‌خوام بخونم  مفهوم لوگوی بی ام و

8- طراحی داخلی

برای طراحی داخلی می توانید از ادوب فتوشاپ استفاده کنید! من از این نرم افزار برای طراحی طرح های یک سالن فوتبال فانتزی در یک استادیوم فوتبال استفاده کردم.فتوشاپ به من کمک کرد تا ایده هایم را برای برنامه های مختلف داخل سالن ارائه کنم.

9- ارائه مهارتی مثل دستیار الکسا آمازون

کار کردن روی پروژه ای مثل آمازون الکسا (Amazon Alexa) که در آن مواد بصری زیادی برای ساخت و ایجاد وجود ندارد سرگرم کننده است. همانطور که در تصویر میبینید، من از فتوشاپ برای ساخت اسلاید و اینفوگرافیک استفاده کردم تا قابلیت صوتی و آماری جالبی از نحوه پیش بینی رشد دستگاه های دارای قابلیت صوتی در آینده ارائه کنم.

10- ساخت آثار هنری با کارتون های مورد علاقه تان

این مورد یکی از پروژه های جالب و سرگرم کننده است که خود من آن را خیلی دوست دارم. شما می توانید از فتوشاپ برای ساخت یک اثر هنری جالب با کاراکترهای کارتون مورد علاقه تان استفاده کنید.

آیا یادگیری فتوشاپ ارزشش را دارد؟

یادگیری نحوه استفاده از فتوشاپ نه تنها به درد کسانی می خورد که در زمینه طراحی و گرافیک یا مشاغل مربوط به خلاقیت کار می کنند، بلکه برای سایر افراد هم مفید است. از آنجایی که در حال حاضر رسانه های اجتماعی و تولید محتوا به بخش بزرگی از کسب و کارهای مختلف تبدیل شده اند، هر نوع سابقه کار با برنامه های گرافیکی مثل فتوشاپ باعث می شود شما فرصت های شغلی خوبی پیدا کنید. شرکت هایی که در زمینه خلاقیت فعالیت می کنند تقریبا همیشه موقع استخدام نیروی جدید سابقه کار با فتوشاپ را در الزاماتشان لحاظ می کنند.

ادوب فتوشاپ قابلیت های متنوع زیادی دارد و به افراد خلاق امکان می دهد تا هر کاری را با این نرم افزار انجام بدهند. گاهی اوقات این برنامه تنها چیزیست که برای خلق آثار خلاقانه به آن نیاز دارید. یادگیری فتوشاپ می تواند فرصت های جدیدی را در زمینه های مختلف برای شما ایجاد کند. وقتی کاملا روی فتوشاپ مسلط شدید، موقعیتی عالی برای یادگیری و استفاده از سایر نرم افزارهای ادوب خواهید داشت، چون بعضی از ابزارها و میانبرها در همه برنامه های ساخت کمپانی ادوب بسیار شبیه هم هستند.

علاوه بر این، یادگیری سایر برنامه های ادوب به شما این امکان را می دهد که مهارت های خود را تقویت کنید و آثار هنری تان را به کارهایی منحصر به فرد تبدیل نمایید.

الزامات کامپیوتری مورد نیاز برای استفاده از فتوشاپ

نرم افزار Adobe Photoshop هم برای کامپیوترهای تحت ویندوز ارائه می شود و هم برای رایانه های مک. ولی از آنجا که همه کامپیوترها به یک شکل ساخته نمی شوند، مهم است که قبل از خرید کامپیوتر تحقیق کنید تا مطمئن شوید که قطعات سخت افزاری مناسب برای پردازنده کامپیوتر و کارت های گرافیک را داشته باشد تا برای استفاده از فتوشاپ به مشکل برنخورید.

طبق توصیه شرکت ادوب، حداقل سرعت پردازش پردازنده رایانه شما باید 2.0 گیگاهرتز باشد و پردازنده تان پشتیبانی 64 بیتی داشته باشد. پردازنده در اصل مغز کامپیوتر است و برای همین توجه به آن بسیار مهم است.

پردازنده به رایانه کمک می کند تا کارهای فشرده ای که قرار است با فتوشاپ اجرا کنید را انجام بدهد. هرچه پردازنده سریعتر و به روزتر باشد، رایانه تان سریعتر کارها را انجام می دهد. توصیه می کنیم بهترین و سریعترین پردازنده ممکن را در زمان خرید کامپیوتر در نظر بگیرید، چون بعدا ارتقاء پردازنده سخت خواهد بود. در حال حاضر اپل جایگزینی پردازنده را برای اکثر کامپیوترهای خود غیرممکن کرده است.

می‌خوام بخونم  رنگ شناسی چیست؟

وقتی صحبت از رم (RAM) به میان می آید هم باید این را در نظر داشته باشید که هر چه رم بالاتری بخرید بهتر است. RAM قطعه ایست که به رایانه شما امکان می دهد چندین کار را همزمان انجام دهد. اگر طراح هستید یا کارهای هنری دیجیتالی انجام می دهید، باید کامپیوترتان رم خوبی داشته باشد تا استفاده همزمان از چندین برنامه ادوب برایتان عادی و بسیار راحت شود.

نرم افزارهای ادوب ممکن است روی برخی کامپیوترها خوب عمل نکنند و شما را با دردسر مواجه کنند. برای همین موقع خرید کامپیوتر حتما به رم آن توجه کنید تا به مشکل برنخورید. وقتی رم متصل به پردازنده بالا باشد، مطمئن می شوید که کامپیوترتان قدرت لازم برای انجام هر کاری در فتوشاپ را دارد.اکثر کامپیوترهای امروزی حداقل 8 گیگابایت رم دارند که کافی است. نکته خوبی که درباره رم وجود دارد این است که برخلاف پردازنده، رم را می توانید تعویض کنید یا بعد از خرید کامپیوتر آن را به دستگاهتان اضافه کنید. البته حتما قبل از خرید، این مورد را بپرسید چون شرکت هایی مثل اپل جایگزین کردن رم در کامپیوتر را غیر ممکن کرده اند و شما نمی توانید بعد از خرید دستگاه به آن رم اضافه کنید. پس همیشه قبل از خرید از همه چیز مطمئن شوید.

از آنجایی که فتوشاپ و بقیه مجموعه برنامه های شرکت ادوب برای کارهای گرافیکی و ویرایش تصاویر استفاده می شوند، باید مطمئن شوید که کامپیوترتان کارت گرافیک مناسبی هم دارد. برای اینکه بتوانید به راحتی از نرم افزار فتوشاپ روی سیستم خودتان استفاده کنید، اید یک کارت گرافیک با حداقل 2 گیگابایت حافظه GPU داشته باشید.

آخرین موردی که باید به آن توجه داشته باشید اندازه هارد دیسک رایانه شما است. موقع استفاده از برنامه هایی مثل فتوشاپ، گرافیک و ذخیره سازی مهم هستند چون فایل هایی که با فتوشاپ می سازید در نهایت فضای کامپیوتر شما را اشغال می کنند. با گذشت زمان این کار باعث کند شدن کامپیوتر شما می شود. اگر فضای ذخیره سازی کافی روی کامپیوترتان داشته باشید، با خیال راحت می توانید به کارتان ادامه بدهید بدون اینکه مشکلی پیش بیاید و وقفه ای در روند کارتان ایجاد شود.

اکثر کامپیوترها در حال حاضر با حداقل 256 گیگابایت فضا عرضه می شوند که خوب است؛ ولی فضای ذخیره سازی 256 گیگابایتی خیلی زود پر می شود و مجبورید فایل هایتان را به یک هارد دیسک جداگانه منتقل کنید یا حتی مجبور به حذف برخی از فایلها شوید. پس بهتر است که از همان اول فضای هارد بیشتری داشته باشید که ما 500 گیگ به بالا را توصیه می کنیم.

سوالات متداول درباره نرم افزار فتوشاپ

1- آیا می توان با فتوشاپ فایل های پی دی اف (PDF) را باز کرد؟

بله، می توانید. وقتی PDF را در فتوشاپ باز می کنید، از شما خواسته می شود که درصورت وجود چند صفحه در فایل پی دی افتان، انتخاب کنید که کدام صفحه ویرایش شود. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که شما قابلیت ویرایش متن یا اشیاء داخل فایل پی دی اف را در اختیار نخواهید داشت، مگر اینکه پی دی اف برای حفظ عملکرد لایه ایجاد شده باشد. در این صورت ویرایش موارد موجود در فایل پی دی اف شبیه ویرایش یک فایل JPG فشرده است.

2- آیا می توان با استفاده از فتوشاپ انیمیشن ساخت؟

بله! با استفاده از پنل تایم لاین می توانید گیف یا کلیپ های متحرک کوتاه بسازید. موقع استفاده از جدول زمانی یا همان تایم لاین در فتوشاپ، می توانید هر فریم را به طور جداگانه برای انیمیشن یا حرکت خود ایجاد و اصلاح کنید. انیمیشن هایی که در فتوشاپ می سازید برای کلیپ های کوتاه و تنظیمات کوچک عالی هستند. اگر می خواهید ابزارهای قوی تری برای انیمیشن سازی داشته باشید، باید نرم افزار ادوب افتر افکت (Adobe After Effects ) را بررسی کرده و یاد بگیرید.

نویسنده.آریان جوانبخت

پیمایش به بالا