ویرایش محتوا
برای ویرایش/افزودن محتوا روی دکمه Edit Content کلیک کنید.

لوگو بانک مسکن

لوگو بانک مسکن

سابقه بانک مسکن به سال 1317 و زمان تأسیس آن برمی‌گردد و هم‌اکنون تمرکز اصلی آن بر ارائه خدمات بانکداری خرد، بانکداری سرمایه‌گذاری و ارائه وام‌های مسکن معطوف است.

شعبه مرکزی این بانک در تهران قرار دارد. بانک مسکن، در 25 دی‌ماه سال 1317 با تأسیس «بانک رهنی ایران» به‌عنوان بانکی تخصصی در امر مسکن و ساختمان، با مشارکت وزارت دارایی و بانک ملی ایران فعالیت خود را آغاز کرد. موضوع فعالیت بانک مسکن، موضوعات بانکی مرتبط با وام‌های مسکن را تشکیل می‌داد. پرداخت تسهیلات در برابر رهن اموال غیرمنقول باهدف خرید، احداث و تکمیل، تعمیر و اعطای اعتبار به شرکت‌های ساختمانی بخش عمده فعالیت‌ها را در بر می‌گرفت.

پس از انقلاب 1357، بانک مسکن در سال 1358 بر اساس لایحه قانونی اداره امور بانک‌ها مصوب 17/3/1358 شورای انقلاب اسلامی، از ادغام بانک‌های رهنی ایران، ساختمان، شرکت سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی بانک‌های ایران و سایر شرکت‌های پس‌انداز و وام مسکن کوروش، اکباتان، پاسارگاد، در تهران و در شهرستان‌ها شرکت‌های پس‌انداز و وام مسکن مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان، اهواز، گیلان، همدان، کرمانشاه، مازندران، گرگان، سمنان و آبادان تشکیل شد.

ترکیب جدید که تحت عنوان بانک مسکن فعالیت‌های بانکی خود را در بخش ساختمان شروع کرد، طیف غالب آن را از هر حیث بانک رهنی ایران تشکیل می‌داد و درواقع بانک مسکن تداوم فعالیت بانک رهنی ایران در قالب جدید است و از سال 1323 به خانه‌سازی مبادرت ورزیده است.

می‌خوام بخونم  فوتوشاپ چیست؟

علاوه بر کلیه خدمات بانکی نوین، پرداخت انواع تسهیلات خرید، ساخت و تعمیر مسکن، امتیاز صندوق پس‌انداز خاص بانک مسکن (با سپرده‌گذاری) است و مهم‌ترین فعالیت این بانک در بخش مسکن است. سایر فعالیت‌های این بانک در راستای اهداف بانک مرکزی ایران همانند سایر بانک‌ها تعریف‌شده است.

 ساختمان تأسیس و از آغاز سال 1318 رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. بهدنبال پیروزی انقلاب اسلامی، بانک مسکن در سال 1358 براساس طرح ادغام بانکها، از ادغام بانک رهنی ایران و چند شرکت ساختمانی و سرمایهگذاری تشکیل گردید و از همان سالها خود را با یک لوگوی ثابت به جامعه هدف معرفی کرده است.

حال به بررسی خود لوگو از زوایای مختلف و تاثیر آن بر برندینگ بانک مسکن میپردازیم.

ساختار و فرم نشانه اصلی

خانهای امن

در اولین نگاه به لوگوی بانک مسکن، خانهای را خواهیم دید که در سادهترین فرم آن به تصویر کشیده شده است؛ سقفی مستحکم که در قابی استوار جای گرفته است. با اینکه مربع استفاده شده، تکراری و کلیشهای است ولی استفاده از این فرم ساده در این لوگو به بهترین شکل ممکن بوده است. حس امنیتی که این چارچوب ایجاد میکند و سقف خانهی جای گرفته در دل آن، پیام اصلی بانک مسکن را بهخوبی برای مخاطبانش القا میکند. همچنین از زاویهای دیگر این سقف، بهصورت پیکانی رو به بالا و در حال صعود است که نمایانگر رشد و تعالی در بازار مالی و سرمایهگذاری است.

هر کودکی برای آنکه یک خانه را نقاشی کند، از یک مربع برای دیوارها و یک مثلت بهعنوان سقف استفاده میکند. این دو المان در سادهترین و در عین حال منسجمترین فرم خود در لوگوی بانک مسکن در کنار هم قرار گرفتهاند. نشانه اصلی بانک مسکن دچار درد مینیمالیستی که چند سالی است درگیر آن هستیم نشده است و نمایندهی یک مینیمال درست است.

می‌خوام بخونم  معنی لوگو رنالت

انتخاب رنگ

نارنجی بیهمتا

رنگی که بانک مسکن در لوگوی خود از آن استفاده کرده است، رنگی تک و متفاوت در بین بانکهای کشور است. استفاده از رنگ سفید بهعنوان زمینه هم انتخاب خوبی بوده است. البته فراموش نکنیم که در طی چند سال اخیر رنگهای مختلفی از طیف رنگهای گرم را با لوگوی بانک مسکن در ذهن داریم؛ آجری، قرمز کدر و حتی زرد. ولی رنگ نارنجیِ حال حاضر، رنگی مناسب و کارآمد برای این لوگو است. جدا از اینکه نارنجی بیشتر از هر رنگ دیگری ارزانی را به نظر میآورد، انرژیبخش است و حس تکاپو را نیز در خود دارد.

طراحی نشانه نوشتاری

بیآلایش

نوشتار بانک مسکن که در زیر نشانه اصلی و یا در کنار آن استفاده میشود، مناسب است و متناسب با نشانه اصلی طراحی شده است. گویا یک فونت ساده را تمیز کرده باشند و در فرم کلی نشانه اصلی در آورده باشند، که البته اینطور نیست. استفاده از ساختار پیکانمانند داخل لوگو در نشانه نوشتاری نیز کشف خوبی بود ولی در مجموع، ما معتقدیم که طراحی نشانه نوشتاری بانک مسکن میتوانست کمی بهتر از این صورت گیرد.

لوگو در راستای برندینگ

در مسیر درست

اینطور که مشخص است، بانک مسکن در مسیری طولانی و درست قدم برداشته است. نه تلاش زیادی کرده که بخواهد ره صد ساله را یک شبه طی کند و نه بیتفاوت به تغییر و تحولات در طی این سالها بوده است. همانطور که گفتیم، بیهمتا بودن رنگ نارنجی در بین لوگوهای فعال در بازار سرمایه تمایز کافی را ایجاد کرده است. همین امر تاثیر بسیاری در برندینگ بانک مسکن داشته است و این بانک نیاز به تلاش و صرفه هزینهی زیاد برای ثبت خود در ذهن مخاطب نداشته است. تا جایی که اگر بخواهیم بهدنبال شعب این بانک در سطح شهر باشیم، تنها کافیست به دنبال رنگ نارنجی در زمینهای سفید باشیم. تنها مورد منفی که باید اینجا به آن اشاره کنیم نوشتار انگلیسی است. البته این غلط نویسی، موضوع جدیدی در لوگوی بانکهای ایرانی نیست و نوشتن صحیح نام بینالمللی بانک در تعداد معدودی از بانکها دیده میشود.

می‌خوام بخونم  مفهوم لوگوی مایلر کمپرس

در مجموع، لوگوی بانک مسکن توانست امتیاز 84 از 100 را از تیم ما کسب کند. این امتیاز خوب میتواند بهدلیل سادگی در عملکرد این سالهای بانک مسکن باشد. به نظر ما، لوگوی این بانک همانقدر که ساده است، حرفاش را هم درست و محکم میزند. شاید همین که نیاز به تلاش مضاعف برای نمایش خود نمیکند، بهخوبی متمایز و نمایاناش کرده است.

نویسنده.آریان جوانبخت

پیمایش به بالا