ویرایش محتوا
برای ویرایش/افزودن محتوا روی دکمه Edit Content کلیک کنید.

لوگوی جیمیل

لوگوی جیمیل

جیمیل یکی از محبوب ترین سرویس های گوگل ( موتور جستجوی شماره یک جهان) است که از طریق آن میتوان ایمیل ارسال کرد. جیمیل از نظر محبوبیت و داشتن ویژگی های مفید از بقیه ی سرویس های ایمیل جلوتر است. این سرویس هم مانند دیگر سرویس های گوگل دائما در حال تغییر و پیشرفت است، مثلا اگر جیمیل در سال ۲۰۰۴ به کاربرانش ۱ گیگابایت برای ذخیره ی ایمیل ها پیشنهاد میداد، امروزه این حجم به ۱۵ گیگابایت افزایش پیدا کرده‌است. جیمیل تا سال ۲۰۱۹ حدود ۱.۵ میلیارد کاربر از سراسر دنیا داشت.

۲۰۰۱ | شروع به عنوان یک سرویس خصوصی

جیمیل در سال ۲۰۰۱ توسط  Paul Buchheit که یکی از کارمندان گوگل بود،  تاسیس‌شد (البته در آن زمان اسم جیمیل برای این سرویس انتخاب نشده‌بود.). او قبل از جیمیل روی Google Groups کار کرده‌بود و با استفاده از کدهای آن توانست اولین نسخه‌ی جیمیل را در یک روز بسازد. البته در آن زمان جیمیل سرویسی خصوصی بود و فقط در داخل شرکت گوگل از آن استفاده‌ میشد. تا زمانی که این سرویس به صورت عمومی رونمایی‌شود حدود ۱۲ نفر روی آن کار‌کردند.

۲۰۰۴ | رونمایی از نسخه‌ی بتا

در سال ۲۰۰۴، جیمیل برای اولین بار به عنوان یک نسخه‌ی بتا و با نام Google Mail رونمایی شد. دنیس هوانگ_ Dennis Hwang_ یک شب قبل از راه اندازی سرویس جیمیل لوگوی آن را طراحی کرد. نکته ای که نباید فراموش کرد این است که دنیس هوانگ تقریبا تمام doodle‌های گوگل را در آن زمان طراحی‌کرده بود و با دانش و تجربه‌ای که از سبک طراحی‌های گوگل داشت توانست در زمان کوتاه لوگوی گوگل میل را طراحی کند.

در این لوگو، لوگوی رنگارنگ گوگل به چشم میخورد که زیر آن کلمه‌ی Mail با همان رنگ های لوگوی گوگل نوشته شده است. کلمه ی بتا هم با رنگی خاکستری در سمت راست لوگو دیده میشود. نکته ی جالب این لوگو که در ریدیزاین های جیمیل ماندگار بود، پاکت نامه ای است که با حرفM  قرمز رنگی ساخته شده بود.

۲۰۰۴ | ریدیزاین لوگوی نسخه‌ی بتا

بعد از گذشت مدت کوتاهی لوگوی نسخه‌ی بتا ریدیزاین شد. این اولین لوگویی بود که کلمه‌ی جیمیل در آن دیده‌شد. کلمه‌ی جیمیل با همان حروف رنگارنگ لوگوی گوگل در این لوگو خودنمایی میکند. حرف M که با رنگ قرمز خود بصورت پاکت نامه طراحی‌شده بود، به طور خاصی خودنمایی میکرد.

عبارت “by Google” در گوشه‌ی سمت چپ پایین و کلمه‌ی بتا در سمت راست قرار گرفته بودند. دنیس هوانگ  میخواست بر نام جیمیل تاکید شود، پس نوشته‌های بجز جیمیل را به رنگ خاکستری درآورد تا جلب توجه نکنند.

۲۰۰۴ | رونمایی از نسخه‌ی رسمی

در همان سال جیمیل رسما متولد‌شد، تنها تفاوت لوگوی جیمیل رسمی  با جیمیل بتا کلمه‌ی “Beta” بود که در نسخه‌ی رسمی حذف شده‌بود. فونت این لوگو ترکیبی از Catull (برای “G”) و Myriad Pro است. فونت Catull همان فونت گوگل بود که در سال ۱۹۸۳ ایجاد شده‌بود، اما حرف a در این فونت، عجیب و غریب طراحی شده‌بود و برای جیمیل نامناسب بود. به همین خاطر بود که هوانگ تصمیم‌گرفت “G” را با همین فونت حفظ کند و برای بقیه‌ی حروف از فونت Myriad Pro استفاده‌کند.

می‌خوام بخونم  ادوبی چیست؟

لوگوی ایمیل 2010

ریدیزاین جدید جیمیل بخاطر مطابقت با لوگوی جدید گوگل انجام شد. تشخیص تفاوت‌های بین نسخه های ۲۰۰۴ و ۲۰۱۰ لوگوی جیمیل وقتی آنها را کنار یکدیگر قرار بدهیم قابل تشخیص است. در نسخه‌ی ۲۰۱۰ عبارت “by google”  در سمت راست تراز‌شده در حالی که در نسخه‌ی قبلی در سمت چپ تراز‌شده بود. بعلاوه در این لوگو رنگ‌ها به گرادیانت تغییر‌کردند و سایه‌هایی به لوگو اضافه‌شدند.

۲۰۱۳ | به سمت لوگویی ساده

این بار در ریدیزاین جدید، گوگل لوگویی متفاوت انتخاب کرد که مینیمالیست و شیک‌تر از لوگوهای قبلی خود بود. اما نماد معروفی که تا آن زمان حسابی خود را در خاطر کسانی که از جیمیل استفاده‌کرده بودند به عنوان جزئی از جیمیل ثبت کرده بود چه بود؟ بله، پاکت نامه‌ای که با حرف M قرمز رنگ خود همیشه در لوگوهای جیمیل خودنمایی کرده‌بود. طراحان، این نماد را به گونه‌ای خودکفا دانستند و بقیه‌ی حروف را حذف‌کردند. این لوگو اولین‌بار در نسخه‌ی اپلیکیشن جیمیل ظاهر‌شد.

در این لوگو برای ایجاد جلوه‌ی سه بعدی از سایه‌های مختلفی از رنگ‌های قرمز و خاکستری استفاده شد. شاید برایتان جالب باشد که اسم این رنگ ها را بدانید. در پالت رنگی این لوگو چهار رنگ خاکستری و دو رنگ قرمز است با نام‌های : ماسه نقره‌ای، گینزبورو، پلاتینیوم، خاکستری روشن، قهوه‌ای چینی و جاسپر ( Silver Sand, Gainsboro, Platinum, Bright Gray, Chinese Brown, and Jasper).

لوگوی ایمیل 2020

ریدیزاین مجدد سال ۲۰۲۰،  لوگوی جیمیل را چشم نوازتر و هماهنگ‌تر با سایر لوگوهای خانواده‌ی گوگل کرد. لوگوی جدید جیمیل ترکیبی هماهنگ از راه راه‌های کوتاه در پنج رنگ از جمله آبی، قهوه‌ای، قرمز، زرد و سبز است. نماد لوگو ثابت مانده و همچنان شبیه حرف M است و با اینکه طراحان خود نامه را حذف کرده‌اند اما خطوط یک پاکت نامه را تکرار و تداعی میکند.

نکته‌ی جالب این است که تیم طراحی به سرپرستی آقای سایفرز_ Cyphers_ تست هایی را انجام دادند و بازخوردهایی در مورد این لوگو دریافت کردند. آنها متوجه شدند که ویژگی “پاکت” لوگوی جیمیل آنقدرها برای طراحی لوگو مهم نیست، که این موضوع مایه‌ی تعجب بود.

این موضوع شاید مهم‌ترین عنصر طراحی در هویت بصری اکثر شرکت‌ها باشد. شرکت‌ها با استفاده از رنگ‌های برند با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار می‌کنند. بنابراین رنگ‌ها نقش زیادی در تعیین زبان بصری مناسب یک برند دارند.

در بیشتر موارد، زمانی که یک شرکت طرح رنگ برند خود را انتخاب می‌کند، از رنگ‌ها در همه‌ی محصولات از جمله کارت ویزیت، بروشور، وب سایت و غیره استفاده می‌کند. این امر ثبات را حفظ می‌کند و نشان می‌دهد که محصول/خدمات از آن شرکت است و مشتریان می‌توانند از این بابت مطمئن باشند.

می‌خوام بخونم  بازاریابی مخفیانه (Stealth Marketing) چیست؟

با در نظر گرفتن این موضوع، گوگل لوگوی جدید جیمیل را با تغییرات رنگ قابل توجهی رونمایی کرد، رنگ‌هایی که رنگ‌های برند گوگل هستند. همچنین، اینها رنگ‌های همه‌ی سرویس‌های گوگل از جمله Google Chrome، Google Photos، Google Docs، Google Maps و بسیاری دیگر نیز هستند. بنابراین، طراحان M را حفظ کردند اما تمام رنگ‌های برند سنتی شرکت را اضافه کردند. اکنون، رنگ بر لوگوی Gmail غالب شده است، اما همچنان قرمز برجسته ترین رنگ در لوگو است. آبی، سبز و زرد فقط در قوس لوگو ظاهر می شوند.

ایمیل یك نشانی پستی یا به اصطلاح آدرس پست الكترونیكی (Electronic Mail) است كه از طریق این آدرس می توان با هر شخصی یا ارگان و سازمانی به صورت الكترونیكی و از طریق شبكه جهانی اینترنت ارتباط برقرار نمود. ایمیل بسیار مسن تر از خود اینترنت بود و از یک آغاز بسیار ساده تکامل یافت.
احتمالا اولين صندوق پستی در موسسه تکنولوژی ماساچوست در سال 1965 مورد استفاده قرار گرفت.بنابراین، قبل از آمدن اینترنت، ارسال پيام بين دو كاربر تنها می توانست با کامپیوترهای یکسان انجام شود. در طول دهه ی 1960 و 1990 بسیاری از شركتها كه در حال استفاده از كامپیوتر های بزرگ (main frame) و كامپیوترهای كوچك بودند , از امكانات email هم در آن سیستم ها استفاده می كردند.
بر طبق این اطلاعات اولین پیام ایمیل توسط شبكه آرپانت ( آرپانت مخفف یک پروژه تحقیقاتی بود که کارفرمای آن “آرپا”، آژانس پروژه های تحقیقات پیشرفته وزارت دفاع آمریکا، بود . )در سال 1971 ارسال شد. اواخر سال 1970 و اوایل سال 1980 زمان رشد كامپیوتر های شخصی (apple macintosh 1984,ibm pc 1983,apple ii 1978) بود كه در برگیرنده تكنولوژی جدید ایمیل بود. بعضی از این سیستمها , به شكل ( dial – up) بودند , مانند: apple link, compuserve one to one tlecom gold, easy link,mci mail) و …. جهت ارسال پیام بین دو كاربر لازم بود كه هر دو نفر مشترك سیستم باشند.سیستمهای اختصاصی ، پیامها را از یك سیستم به سیستم دیگر نمی فرستاد یا معاوضه نمی كرد.

نخستين ايميل :

در جولاي 1971 ديك واتسون ( Dick Watson) نظريه اي را در مورد توصيف صندوق پست الكترونيكي به چاپ رساند.ايده واتسون از اين قرار بود ، ارائه مكانيزمي كه از طريق آن بتوان به وسيله شبكه سند هايي را در سايت هاي آرپانت توزيع نمايد. واتسون نظريه خود را به اين صورت ارائه داد كه ابتدا فايل ها را به يك چاپگر راه دور (teleprinter) ارسال و چاپ نمايند و سپس پيام هاي مربوط به هر كاربر را تفكيك كنند.
در ابتدا اين نظريه كاملا ايده آل بود اما ری تاملینسون (Ray Tomlinson) با خواندن يادداشت هاي واتسون مخالف اين نظريه بود ، دليل مخالفت تاملينسون اين بود كه ، راه حل ارائه شده بسيار پيچيده و گمراه كننده مي باشد و همچنين در اين راه حل كاغذ و جوهر بسياري براي چاپ مصرف ميگردد كه مقرون به صرفه نمي باشد. در نظر تاملینسون مي بايست ابتدا اسناد به صندوق پست الكترونيكي كاربر ارسال گردد و در صورتي كه كاربر نياز به چاپ داشت از آن پرينت تهيه نمايد.
تاملینسون راه حلي ارائه داد مبني بر ديدن ايميل ها بين دو شبكه به وسيله TENEX (يك ايميل مجازي بود كه برنامه اي به نام SNDMSG داشت كه به کاربران اجازه می‌داد روی فایل‌های دیگر کاربران یادداشتی بنویسند بدون آنکه آن فایل را خودشان بتوانند بخوانند یا اینکه رویش بازنویسی کنند) تنكس براي انتقال فايل ها از سيستم CPYnet استفاده مي نمود. كاربران می توانستند فایلهای متنی Text ایجاد كنند كه بعدا به صندوق پستی در همان ماشین تحویل داده می شد. صندوق پستی یك فایل متنی بود كه می توانست فایلهای متنی دیگری به انتهای آن اضافه شود. داده ها می توانستند به انتهای آن اضافه شوند ولی نمی توانستند حذف و یا تغییر پیدا كنند.
نرم افزار دیگری نیز به نام CPYNET می توانست فایل ها را از طریق شبکه به کامپیوترهای دیگری ارسال کند . تاملینسون با ترکیب این دو برنامه بود که توانست برنامه‌‌ای برای ایمیل بسازد . اما تاملینسون برای این که پیام را از یک کامپیوتر به ماشین دیگری بفرستد دو برنامه موجود را با هم ترکیب کرد، صندوق پستی هم در اصل از فایل متنی برگرفته شذه بود به زودي كاربران متوجه شدند به همان شيوه اي كه قادر به دريافت ايميل محلي بين دو كامپيوتر يكسان بودند مي توانند ايميل هايي تحت شبكه نيز دريافت نمايند.

می‌خوام بخونم  مفهوم لوگوی مایلر کمپرس

1) پيدا نمودن يك راه براي آدرس ايميل تحت شبكه ،او تصميم گرفت كه براي فرمت آدرس ايميل تحت شبكه از علامت @ براي ثبت نام حساب كاربر استفاده نمايد . علامتی كه در حال حاضر نيز كاربرد دارد. فرمت كلي اين علامت به صورت user@remote format می باشد. او نماد @ را از صفحه کلید کامپیوتر به معنی ارسال پیام از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر انتخاب کرد.

2) ساختن برنامه اي كه قادر به ارسال ايميل بين دو كاربر بود. اين برنامه sendmsg نام داشت.
شايد تصور كنيد اين برنامه اولين بار ارسال و دريافت داده را بين دو كاربر انجام مي داده است ،اما SendMsg تنها براي ارسال پست الكترونيكي بود و نمي توانست ايميل را دريافت نمايد و همچنين اين قابليت را نداشت كه به هنگام دليوري پيام كاربر را مطلع سازد.بنابراين از اين برنامه فقط براي ارسال ايميل استفاده كردند.


اما یكی از بزرگترین برنامه ها برای دستیابی به ایمیل برنامه Eudora بود. این برنامه برای اولین بار در سال 1988 توسط Steve Dorner رونمايي شد. Eudora اولین برنامه ایمیل بود كه دارای محیط گرافیك بود. وقتی نخستین بار منتشر شد مجانی بود با این وجود, وقتی كه توسط Qualcomm ( يك شركت آمريكايي مي باشد كه در زمينه طراحي و توليد محصولات و خدمات ديجيتال و ارتباطات راه دور فعاليت مي نمايد) در سال 1994 خریداری شد, بعنوان یك محصول تجاری مطرح گردید.
شبیه بیشتر كاربرد های وب Eudora برای چندین سال اول حكومت می كرد. سپس با پیدایش سایر برنامه های ایمیل مانند NetScape,Internet Explorer به سرعت تنزل پیدا كرد. هر دو برنامه ی ایمیل عمومی و مردمی شد. نه بخاطر اینكه آنها از Eudora بهتر بودند, بلكه به خاطر اینكه آنها مجانی بودند.

نویسنده.آریان جوانبخت

پیمایش به بالا