ویرایش محتوا
برای ویرایش/افزودن محتوا روی دکمه Edit Content کلیک کنید.

لوگوی شیائمی

لوگوی شیائمی

برند شیائومی (Xiaomi) از جمله برندهای چینی تازه تاسیس اما بسیار موفق و پرطرفدار است که با طراحی و تولید محصولات منحصر به فرد در عرصه تکنولوژی توانست توجه کاربران بسیاری را در سراسر دنیا به خود جلب نماید. لوگو شیائومی نیز علیرغم سابقه نه چندان طولانی این برند به لوگویی خاص و قابل تشخیص در دنیای فناوری تبدیل شد و توانست با لوگوی رقبای قدر و بزرگ خود همچون اپل و سامسونگ به رقابت بپردازد و هویت بصری مستقل خود را به مخاطبان معرفی نماید.

 

شرکت شیائومی در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند و لوازم الکترونیکی مصرفی شناخته می‌شود که با معرفی اولین گوشی هوشمند خود توانست سهم قابل توجهی از بازار فناوری آمریکا، پکن، هنگ کنگ و هند را بدست آورد و به نامی پیشرو در این عرصه تبدیل شود. طراحی لوگو شیائومی نیز مانند محصولات آن بسیار موفق و حرفه‌ای بوده و از ابتدای فعالیت این برند تا به امروز چندین مرتبه دستخوش تغییر و تحول قرار گرفته است. در ادامه این مطلب جزئیات و عناصر نسخه‌های مختلف لوگوی شیائومی را مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با تاریخچه پیدایش این برند موفق چینی آشنا خواهیم کرد. با آرمکده همراه باشید.

داستان برند شیائومی

برند شیائومی در آپریل 2010 و در شهر پکن پایتخت کشور چین توسط آقای لی جون (Lei Jun) و مشارکت هفت بنیانگذار دیگر به طور رسمی افتتاح شد. هدف اصلی شرکت شیائومی در آن زمان تولید گوشی‌های هوشمند باکیفیت اما ارزان قیمت بود تا از طریق این استراتژی بتواند در مدت زمانی کوتاه توجه کاربران سراسر دنیا را به محصولات خود جلب نماید. شیائومی در ابتدای شروع فعالیت، رابط کاربری اختصاصی و مبتنی بر اندروید خود را با نام MIUI معرفی کرد که در واقع رقیب جدی رابط کاربری TouchWiz شرکت سامسونگ بود؛ اما عناصر آن شباهت زیادی به سیستم عامل iOS شرکت اپل داشت و به دو زبان انگلیسی و چینی در دسترس قرار گرفت.

شیائومی در سال 2011 پس از طراحی و رونمایی از رابط کاربری اختصاصی MIUI، اولین محصول خود یعنی گوشی هوشمند Mi 1 را معرفی کرد و آن را در برخی از بازارهای آسیای شرقی مانند چین به فروش رساند. این گوشی در آن زمان مورد توجه کاربران چینی قرار گرفت و موفقیت بزرگی برای این شرکت تازه تاسیس رقم زد اما به بازارهای جهانی راه پیدا نکرد. برند شیائومی یک سال بعد یعنی در سال 2012 از دومین گوشی هوشمند خود یعنی Mi 2 رونمایی کرد که در واقع نسخه به روزرسانی شده محصول پیشین آن بود و فروش قابل توجهی در کشورهایی نظیر آمریکا، بریتانیا، استرالیا و نیوزلند داشت و توانست به بازار جهانی راه پیدا کند و مورد توجه و استقبال کاربران قرار گیرد. تحلیلگران در آن زمان «اپل چینی» را به برند شیائومی لقب دادند و اذعان داشتند که این برند انقلابی بزرگ در عرصه طراحی و تولید گوشی‌های هوشمند به وجود آورده و نبض بازار جهانی را به دست گرفته است.

می‌خوام بخونم  لوگوی اینفینیتی

شرکت شیائومی در سال 2013 پس از موفقیت گوشی‌های ارزان قیمت سری Mi خود در بازار از مدل جدیدی از گوشی‌های خود به نام Redmi رونمایی کرد که سری‌های مختلف این نسل از گوشی‌های شیائومی نیز با استقبال خوبی مواجه شدند و بیش از گذشته توانستند برند شیائومی را بر سر زبان‌ها بیاندازند. سیر پیشرفت و تولید گوشی‌های منحصر به فرد شیاُومی ادامه پیدا کرد و این برند پس از مدتی به تولید لوازم الکترونیکی مصرفی دیگر از جمله لپ تاپ، هدفون، مودم، ساعت هوشمند و لوازم خانگی نیز مشغول شد. برند Xiaomi در حال حاضر به عنوان یکی از موفق‌ترین برندهای چینی در حوزه فناوری شناخته می‌شود که طرفداران بسیاری در سراسر دنیا داشته و دارای یک فروشگاه اپلیکیشن اختصاصی نیز هست.

معنی لوگو شیائومی

لوگو شیائومی نیز مانند محصولات این برند لوگویی منحصر به فرد و خاص است که همزمان با تاسیس رسمی شرکت شیائومی، طراحی و رونمایی شد. همانطور که اشاره کردیم، اولین محصول این برند در ابتدا تنها در بازار داخلی چین به فروش می‌رسید که مورد استقبال کاربران قرار گرفت. همین موضوع نیز سبب شد تا مدیریت این برند به فکر ورود به بازار جهانی و گسترش حوزه فعالیت خود بیفتد. «افزایش دسترسی مشتریان» اولین گام ورود به این مسیر بود که برای تحقق آن ابتدا نام تجاری شیائومی تغییر پیدا کرد؛ زیرا تنها آسیایی‌ها می‌توانستند به راحتی کلمه “شیائومی” را تلفظ کنند، اما تلفظ این کلمه برای ساکنان کشورهای دیگر دشوار بود. در نتیجه نسخه کوتاه شده کلمه Xiaomi یعنی MI به عنوان نام بین المللی این برند چینی انتخاب شد.

لوگو شیائومی نیز با استفاده از همین نام اختصاری طراحی شده است. البته این شرکت همچنین اذعان دارد که کلمه MI در واقع مخفف عبارت Mobile Internet به معنای اینترنت موبایل نیز هست. عده‌ای دیگر نیز اظهار دارند که این نام تجاری به معنای Mission Impossible به معنای ماموریت غیرممکن نیز هست. با این حال کلمه ابداعی MI از همان ابتدا در لوگو شیائومی قرار گرفت و به عنوان نام تجاری بین المللی و هویت بصری این برند به دنیا معرفی شد.

تاریخچه طراحی لوگو شیائومی

همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، برند شیائومی از ابتدای تاسیس تا به امروز پنج مرتبه لوگوی خود را تغییر داده است تا علاوه بر موفقیت در تولید محصولات منحصر به فرد همچنین بتواند در حوزه طراحی لوگو و هویت بصری نیز خوش بدرخشد. پالت رنگی و سبک طراحی لوگو شیائومی نسبت به سایر لوگوهای طراحی شده در صنعت فناوری و لوازم الکترونیکی کمی متفاوت و البته جذاب است و همین موضوع نیز سبب ماندگاری نماد تجاری آن در ذهن مخاطبان شده است. در این بخش نسخه‌های مختلف لوگو شیائومی را مورد بررسی قرار می‌دهیم و جزئیات طراحی آن را مرور خواهیم کرد.

می‌خوام بخونم  لوگوی ایسوس

لوگو شیائومی 2010

اولین آرم لوگو شیائومی همزمان با تاسیس این برند یعنی در آپریل 2010 طراحی شد. بنیانگذاران این شرکت نام «شیائومی» را برای برند خود انتخاب کرده و این کلمه را به دو زبان چینی و انگلیسی در لوگوی اولیه و آزمایشی خود درج کردند. این دو کلمه در یک مستطیل نارنجی رنگ شبیه به باکس گفتگو در صفحه چت قرار گرفتند اما معادل چینی کلمه شیائومی در قسمت بالایی لوگو و بسیار بزرگ‌تر و پررنگ‌تر از معادل انگلیسی آن یعنی Xiaomi نوشته شد. رنگ نارنجی تیره این نسخه از لوگو شیائومی به سرعت توجه مخاطبان را به لوگو و معادل چینی آن جلب می‌کرد؛ اما این آرم عمر زیادی نداشت و خیلی سریع تغییر پیدا کرد.

لوگو شیائومی 2010 – 2014

لوگوی شیائومی در سال 2010 و پس از گذشت چندین ماه از طراحی نسخه اول مجددا طراحی شد و تغییرات چشمگیری در آن به وجود آمد. گسترش حوزه فعالیت این برند و عبور از مرزهای آسیایی و همچنین ساده‌تر شدن نام آن به MI اصلی‌ترین دلایل تغییر لوگو شیائومی تنها چند ماه پس از طراحی اولین آرم آن شناخته می‌شوند. لوگوی جدید شیائومی نسبت به لوگوی پیشین آن دارای ظاهر متفاوت‌تری است. این لوگو از دو بخش تشکیل شده است که یک بخش آن (سمت چپ لوگو) متشکل از یک مربع ساده نارنجی رنگ به همراه کلمه MI و بخش دیگر آن (سمت راست لوگو) نیز از نام چینی برند به همراه آدرس وب سایت به رنگ خاکستری تشکیل شده است.

حرف M عنصر قابل توجه این لوگو است که خط وسط آن به صورت جداگانه از بدنه M قرار گرفته و شبیه به یک دروازه به نظر می‌رسد و حرف I نیز بدون نقطه و به صورت کوچک در کنار آن نوشته شده است. تغییر رنگ باکس لوگو از نارنجی تیره به نارنجی شفاف و روشن‌تر نیز تحول چشمگیر دیگری در لوگو شیائومی است که جذابیت آن را دو چندان ساخت و توجه کاربران سراسر دنیا را به این نشان تجاری جلب کرد.

لوگو شیائومی 2014 – 2021

لوگو شیائومی چهار سال پس از طراحی دومین لوگوی آن یعنی در سال 2014 مجددا طراحی شد. مالکان برند شیائومی به دلیل دسترسی به بازار بین المللی و گسترش خط تولید محصولات این برند و با هدف بهبود هویت بصری و سازمانی خود تصمیم به ایجاد تغییر در لوگو شیائومی گرفتند. از آنجایی که برند شیائومی محصولات خود را به خارج از کشور چین صادر می‌کرد، لوگوی جدید تنها با نام انگلیسی آن یعنی Xiaomi طراحی شد و بخش دوم لوگوی قبلی یعنی تایپوگرافی چینی نیز به طور کلی از آن حذف گردید. مربع نارنجی و معروف این لوگو و کلمه MI در آن کمی کوچک‌تر طراحی شدند تا با کلمه Xiaomi که خارج از مربع و با رنگ مشکی نوشته شده است، همخوانی و تناسب بیشتری داشته باشند. گوشه‌های این مربع با هدف افزایش جذابیت بصری کمی گرد‌تر از مربع نسخه قبلی طراحی شدند و رنگ آن نیز بسیار شفاف‌تر و واقعی‌تر به نظر می‌رسد.

می‌خوام بخونم  مفهوم پرچم ایران

لوگو شیائومی 2021 تا به امروز

لوگو شیائومی پس از گذشت هفت سال یعنی در سال 2021 به روزرسانی شد و تحولات جدیدی در آن به وجود آمد. این لوگو در واقع آخرین نسخه لوگوی شیائومی است که نماد اصلی آن یعنی مربع نارنجی رنگ در آن حفظ شده اما گوشه‌های آن از حالت نیمه گرد به کاملا گرد تغییر پیدا کرده است. سایر عناصر لوگو در این نسخه دست نخورده باقی ماندند اما تغییرات جزئی در پالت رنگی آنها ایجاد شد. رنگ نارنجی لوگو یک درجه تیره‌تر شد تا خطوط سفید حروف آن واضح‌تر و مشخص‌تر به نظر برسند. رنگ کلمه Xiaomi که از خارج از لوگو نوشته شده است نیز از مشکی به خاکستری روشن تغییر پیدا کرد. نوع تایپ فیس حروف کوچک این لوگو نیز تغییر کرد و خطوط و زوایای آن کمی صاف‌تر شدند تا جذابیت لوگوی جدید شیائومی را تکمیل نمایند.

آرم شیائومی از سال 2021 تا به امروز تغییری پیدا نکرد و مربع نارنجی رنگ معروف آن نیز به نمادی قابل تشخیص از این برند در ذهن مخاطبان سراسر دنیا تبدیل شد.

هزینه تغییر لوگو شیائومی

آخرین لوگو شیائومی توسط آقای Kenya Hara طراح گرافیک چینی معروف در سال 2021 طراحی شد که برای ایجاد تغییرات اندک در آن مبلغ سیصد هزار دلار دستمزد دریافت کرد. هزینه تغییر لوگو شیائومی در آن زمان سروصدای زیادی به راه انداخت و حتی مورد تمسخر بسیاری از کاربران نیز قرار گرفت. این طراح تنها نماد اصلی لوگو شیائومی یعنی مربع نارنجی با گوشه‌های مایل به گرد را به مربعی با گوشه‌های کاملا گرد تغییر داد.

اما به نظر شما چرا برند شیائومی باید چنین دستمزدی را برای این تغییر نه چندان چشمگیر پرداخت کند؟ مدیران و توسعه دهندگان شیائومی در خصوص هزینه تغییر لوگو این برند اذعان دارند: « طراحی مجدد لوگوی شیائومی تنها بخش کوچکی از تغییرات بزرگ در هویت بصری برند شیائومی است. این تحول تنها یک تغییر جزئی در شکل لوگو نیست بلکه تغییری در روح و کالبد برند شیائومی محسوب می‌شود. این هزینه صرفا جهت ارزش ایجاد شده برای برند شیائومی صرف شده است و ارتباطی با تغییر شکل جزئی آن ندارد».

نویسنده.آریان جوانبخت

پیمایش به بالا