آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleمفهوم لوگوی مان
اولین شرکت در جنوب آلمان به نام MAN در سال 1840 توسط مهندس لودویگ ساندر تأسیس شد. البته در ابتدا نام این شرکت Maschinenfabrik بود و سپس به MAN-Werk Gustavsburg تغییر یافت. و در نهایت در سال 1908، این شرکت نام فعلی خود را دریافت کرد، اما اولویت کاری اول آن استخراج سنگ معدن و تولید آهن خام بود و در کنارش کمی به ماشین سازی پرداخت می شد.
بنابراین در پاسخ به این سوال که چه کسی MAN تولید می کند، آلمان به عنوان کشور مبدا ذکر شده است. شایان ذکر است که رودولف دیزل سهم قابل توجهی در توسعه این برند داشته است. این مهندس در سال 1893 حق اختراع ساخت موتور چهار زمانه را دریافت کرد.
شروع به کار
تا سپتامبر 2012، MAN یکی از 30 شرکت برتر فهرست شده در بورس اوراق بهادار آلمان (DAX) بود. این شرکت در سال 2008 دویست و پنجاهمین سالگرد خود را با 51300 کارمند و مجموع فروش سالانه حدود 15 میلیارد یورو در 120 کشور مختلف جشن گرفت.
MANریشه های خود را به سال 1758 بازمی گرداند، زمانی که کارخانه فولاد سنت آنتونی در اوبرهاوزن به عنوان اولین شرکت صنعتی سنگین در منطقه روهر شروع به کار کرد.
در سال 1840، مهندس آلمانی لودویگ ساندر در آگسبورگ اولین کارخانه MAN را در جنوب آلمان تأسیس کرد.
1925
طراحان این کمپانی در سال 1925 ماشین هایی از نوع MAN S1H6 با حجم بار تا 5 تن و موتور شش سیلندر تولید کردند. در سال 1955، این شرکت کارخانه ای را در مونیخ دریافت کرد که قبلاً واحدهای نیرو را برای سری های مختلف BMW توسعه داده بود.
از آن دوره، تولید کامیون ها به طور فعال شروع به رشد کرد و به جای موتورهای V شکل، نسخه های شش سیلندر شروع به نصب کردند. در سال 1978، برند MAN عنوان کامیون سال را دریافت کرد و پس از آن خط تولید ویژه MAN Nutzfahrzeug AG را ساخت.
تیمی متشکل از 20 هزار کارمند در این راستا کار کردند و درنهایت در سال 2007، یکی از خودروهای MAN در رالی پاریس-داکار مقام اول را کسب کرد.
در سال های جنگ
تعداد کمی از مردم کشور مبدا MAN را نمی دانند، زیرا این کامیون ها در سراسر جهان رایج هستند. لازم به ذکر است که در طول جنگ، وضعیت اقتصادی شرکت به طور قابل توجهی بدتر شد. این امر تا حد زیادی تحت تأثیر بازگشت پس از جنگ جهانی اول، اشغال منطقه روهر و همچنین بحران مالی عمومی بود.
آن زمان بود کخ در عرض چند سال، تعداد کارمندان به نصف کاهش یافت. فروپاشی صنعت غیرنظامی مشاهده شد و حوزه نظامی به سرعت در چارچوب ایده ناسیونال سوسیالیستی توسعه یافت.
MANموتورهای دیزلی را برای تانک ها و زیردریایی ها، سیلندرهایی برای پرتابه ها و قطعات تپانچه تولید می کرد. پس از پایان جنگ جهانی دوم، متفقین شرکت را به چند بخش تقسیم کردند. که تمرکز اصلی آن ها بر ساخت وسایل نقلیه تجاری و ماشین تحریر بود.
در سال های 1982
در سال های 1982-1983، کشور تولیدکننده MAN بحران دیگری را تجربه کرد که با وضعیت بد مالی و فروپاشی نفت جهان همراه بود. وضعیت این شرکت به حدی بود که در معرض سقوط عمیق بود که بیشتری مشکل آن مربوط به کاهش فروش خودرو های تجاری بود.
یکی دیگر از عوامل کاهش تولید، ساختار قدیمی شرکت با یارانه متقابل قابل توجه بین شعب بود. بنابراین این شرکت در سال 1986 تمدید شد، دفتر مرکزی به مونیخ منتقل شد، نام رسمی شرکتMAN AG شد.
در سال 1998 مان نسل دوم کامیون های خود را عرضه کرد.
کابین جدید در چهار نسخه ارائه شد که یک یا دو اسکله از قبل موجود بود. راحتی بالای راننده با طول داخلی تا 2205 میلی متر و ارتفاع تا 2170 میلی متر افزایش یافت.
امکانات این کامیون شامل: راحت ترین پکیج توپاز با سیستم گرمایش یدکی، صندلی های گرمکن، تزئینات چرم و چوب و حتی یخچال بود.
علاوه بر نسخه استاندارد، نسخه های ویژه ای برای F2000 ارائه شد که قابلیت کار با LPG را داشت. برای حمل و نقل محموله های سبک، این شرکت بدنه هایی با ظرفیت 40-50 متر مکعب را توسعه داده است. کامیون های کمپرسی و تراکتورهای آفرود بر اساس نسل دوم F2000 تولید شدند.
1999
در سال 1999، MAN رکورد دیگری را به نام خود ثبت کرد. تولید سالانه به 56300 خودرو با وزن محدود 6 تن رسید که در آن زمان معادل 3.5 درصد تولید جهانی بود. در آغاز سال 2000 MAN یک میلیون و نیم کامیون خود را تولید کرد.
در پایان سال 2000، MAN طیف مدل های خود را با یک TGA خانواده سنگین با فناوری پیشرفته جدید با موتورهایی مطابق با استانداردهای کارایی Euro-3 گسترش داد. دیزل های جدید حجم کاری 11.9 تا 12.8 لیتر داشتند و از 310 تا 510 اسب بخار قدرت داشتند.
از این دوره، همه کامیون ها به گیربکس های 16 سرعته و 12 سرعته خودکار کنترل شده الکترونیکی مجهز شده اند. همه چرخها در حال حاضر مجهز به ترمزهای دیسکی، سیستمهای کامپیوتری هستند و 5 گزینه کابین با ارتفاعهای داخلی متفاوت از 1180 تا 2100 میلی متر ارائه می دهند.
سال های 2000 به بعد
کشور سازنده ماشین MAN در سال 2006 تغیرات بسیاری پیدا کرده است. مدیریت این کمپانی با شرکت فورس موتورز هندی به توافق رسید که در این توافق نامه ایجاد یک کارخانه مشترک با سهام مساوی برای تولید کامیون ها و اتوبوس های فعال در بازارهای داخلی و خارجی پیش بینی شده بود.
تاسیسات تولیدی در پیتامپور، مدیا پرادشی افتتاح شد. اولین کامیون هندی در سال 2007 از خط مونتاژ خارج شد. چهار سال بعد، شرکت آلمانی بخشی از شریک شرقی خود را خریداری کرد و پس از آن یک دفتر نمایندگی تابعه در هند شروع به کار کرد.
در پاییز سال 2006، تلاشی برای تصاحب اسکانیا سوئد انجام شد که توسط کمیسیون اروپا حمایت شد. اما پس از گذشت چند ماه، به دلیل امتناع سهامداران با نفوذ، این پیشنهاد پس گرفته شد.
در سال 2009، این شرکت مجدداً با نام تجاری اروپایی MAN SE به ثبت رسید. در تابستان همان سال، شعبه های MAN Turbo و MAN Diesel در یک پروژه به نام مهندسی برق ادغام شدند. علاوه بر این، این شرکت با شرکای چینی که کامیون Sinotruk را تولید می کنند، قرارداد استراتژیک امضا کرده است و در این مدت، برخی از شرکت های کوچک تابعه فروخته شدند.
کشور تولیدکننده کامیون MAN بدون رسوایی نبوده است. در سال 2009، دادستان های مونیخ یک طرح فساد را افشا کردند که توسط مدیریت این شرکت در زمینه رشوه دادن به شرکای تجاری و اعضای دولت در چندین ده کشور انجام می شد. برای گرفتن قرارداد برای دوره 2001 تا 2007 برای تولید اتوبوس و کامیون، بخشی از “بالا” شرکت به رهبری مدیر کل ساموئلسون مجبور به استعفا شدند.
وضعیت فولکس واگن
تاریخچه ایجاد “MAN” در تابستان 2011 ادامه یافت. سپس گروه فولکس واگن AG بیش از 55 درصد از سهام و نیمی از سرمایه را در MAN SE خریداری کرد. برنامه ریزی شده بود که با اسکانیا ادغام شود که به این برند به روز شده اجازه می دهد تا به بزرگترین تولید کننده کامیون های اروپایی تبدیل شود.
چنین طرحی با ترکیب خرید مواد مصرفی و قطعات یدکی حدود نیم میلیارد یورو صرفه جویی میکرد. بخش نظارتی این قرارداد در نوامبر 2011 به پایان رسید.
مدل های TGA و TG
تاریخچه کمپانی “MAN” را در بالا مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه به بررسی مختصر ویژگی های کامیون TGA می پردازیم.
کابین و پلت فرم این ماشین ها بر حمل و نقل مصالح و تجهیزات ساختمانی با وزن کل 50 تن متمرکز شده است. این خودرو به یک موتور شش سیلندر با حجم 10.5 لیتر با ظرفیت تا 440 “اسب” مجهز شده است. ارتفاع کابین 2.2 متر و عرض 0.79 متر است.
تغییرات THM و THL
وزن خودروهای MAN TGM 26تن و مجهز به هشت نوع فاصله بین دو محور (از 3.52 تا 6.17 متر) هستند. چنین ماشین هایی برای حمل مصالح ساختمانی یا زباله طراحی شده بودند. طول بدن آنها بین 3.9 تا 8.1 متر است. این خودرو مجهز به موتور شش سیلندر دیزلی با ظرفیت 240، 280، 326 اسب بخار است که مطابق با استاندارد های زیست محیطی “Euro-3”.می باشند.
نسخه THL برای بارهای بیش از حد طراحی شده است، این مدل مجهز به یک فیلتر مخصوص است که برای تمیز کردن هوا در هنگام تهویه یا گرمایش استفاده می شود. کابین مجهز به یک جفت صندلی راننده تعلیق است و واحد قدرت یک “موتور” با چهار سیلندر، حجم شش لیتر و نشانگرهای قدرت از 150 تا 206 اسب بخار است.
به طور کل، کامیون های برند مورد نظر بر حمل و نقل کالا در مسافت های طولانی متمرکز هستند. کامیون های مان به طور فعال برای حمل و نقل شهری و بین منطقه ای استفاده می شوند. در خط کامیون ها، نسخه هایی ساخته شده است که برای اهداف مختلف مجهز شده اند و همه خودروها با شاخص خوبی از ظرفیت حمل، ایمنی و راحتی طراحی شده اند که گزینه مناسبی برای رانندگان می باشد.
نگاهی کلی به تاریخچه این شرکت
1915: آغاز تولید کامیون در نورنبرگ (Nurnberg. NURNBERG)
1923: اولین موتور دیزل آماده برای استفاده برای اتومبیل ها، 40 اسب بخار با تزریق مستقیم سوخت.
1924: اولین ماشین باری سری دیزلی جهان با تزریق مستقیم سوخت.
1937: اولین موتور دیزل با محفظه احتراق کروی که برای کامیون ها طراحی شد.
1951: اولین موتور دیزل آلمانی برای کامیون های دارای توربوشارژر که بر روی گازهای خروجی کار می کرد.
1954: اولین دیزل کم صدا برای وسایل نقلیه با محفظه احتراق کروی.
1988: اتوبوس کم طبقه با گازوئیل محیط غیر آلاینده با توربین گاز التهابی.
1993: نسل جدید کامیون های L2000 ظرفیت بارگیری 6-10 تن.
1996: معرفی به بازار یک محدوده جدید از کامیون های M 2000 با وزن کامل 12-25 تن.
1997: پیاده سازی نسل جدید اتوبوس های کم بازو در بازار.
2000: ارائه جهانی نسل جدید کامیون های TG-A.
2001: واگذاری عنوان کامیون سال
2013: MAN بازسازی کاملی از مدل های خود مثل کامیون های TGX، TGS، TGM و TGL انجام داد.