ویرایش محتوا
برای ویرایش/افزودن محتوا روی دکمه Edit Content کلیک کنید.

لوگوی نوکیا

لوگوی نوکیا

لوگو NOKIA: برند نوکیا بیش از ۱۵۰ سال است که در کشور فنلاند متولد شد. لوگو نوکیا در سال ۱۸۶۵ به وسیله شخصی به نام (Fredrik Idestam) تاسیس شد. فردریک ایدستام یک کارخانه کاغذسازی در فنلاند تاسیس کرد و سپس در شهری به نام «نوکیا» این کارخانه را افتتاح کرد. در سال ۱۸۷۱ ، فردریک ایدستام با کمک دوست خود لئو میشلین (Leo Mechelin) شرکت نوکیا را تاسیس کرد.

تاریخچه لوگو نوکیا خواندنی است. این شرکت دو جنگ جهانی را پشت سر گذاشت و تا سال ۲۰۰۰ به کشور فنلاند کمک کرد تا تولید ناخالص خود را افزایش دهد. شرکت نوکیا علاوه بر حوزه فعالیت خود در زمینه های مختلفی مانند لاستیک ، کابل ، الکترونیک و مخابرات نیز فعالیت کرده است. این شرکت توانست در صنعت الکترونیک و مخابرات به پیشرفت چشمگیری دست پیدا کند. این شرکت پس از پیشرفت خود توانست ۴۹/۴ درصد از سهم بازار موبایل را به خود اختصاص دهد ، اما در سال ۲۰۰۷ ناگهان با شکست مواجه شد.

لوگو نوکیا تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است. در سال ۱۹۰۲ ایدستام بازنشسته شد و میشلین به ادامه فعالیت شرکت و علاوه بر آن به تولید برق پرداخت. با آغاز جنگ جهانی اول در سال ۱۹۲۲  شرکت نوکیا با ورشکستگی مواجه شد و شرکت Finnish Rubber Works به این شرکت کمک کرد تا از ورشکستگی آن جلوگیری کند.

تاریخچه لوگو نوکیا در سال ۱۹۶۷

سال ۱۹۶۷ ، سال مهمی برای شرکت نوکیا بود. در این سال ، برندهای   Nokia Ab، شرکت لاستیک فنلاند و Kaapelitehdas با یکدیگر ادغام شدند و برند نوکیای امروزی که همه آن را می شناسند ، به وجود آمد.

شرکت نوکیا علاوه بر فعالیت در عرصه مخابرات به چهار فعالیت دیگر مانند : لاستیک، کابل، جنگلداری و الکترونیک مشغول شد.

علاوه بر آن ، برند نوکیا شروع به ساخت ماسک گاز M61 و دستگاه های ارتباطی دیگر در کشور فنلاند پرداخت. در این زمان ، هدف لوگو نوکیا این بود که به فعالیت در زمینه مخابرات بپردازد ، زیرا در آن زمان کسی در این زمینه مشغول به کار نبود.  در سال ۱۹۷۰ اتحاد جماهیر شوروی بازار بزرگی برای شرکت نوکیا فراهم کرد و از این طریق ، شرکت نوکیا توانست سود خوبی به دست بیاورد. یکی از زمینه های فعالیت شرکت نوکیا با اتحاد جماهیر شوروی ، زمینه فناوری های علمی بود. در سال های ۱۹۷۰- ۱۹۷۷  شخصی به نام کاری کایرامو  به عنوان مدیر عامل شرکت نوکیا شناخته شد و توانست لوگو نوکیا را با تحول بزرگی مواجه سازد.

می‌خوام بخونم  افترافکت چیست؟

با توجه به اینکه شرکت نوکیا با اتحاد جماهیر شوروی همکاری داشت ، این امر سبب شک دولت آمریکا به این شرکت شد. همین امر سبب شد که شرکت نوکیا از قطعات آمریکایی برای ساخت محصولات خود استفاده کند. شخصی به نام ریچارد پرل (Richard Perle) که شخصی آمریکایی بود به صورت پنهانی با شرکت نوکیا همکاری می کرد تا بتواند پیشرفت و تحولات این شرکت را در زمینه تکنولوژی به آمریکا اطلاع رسانی کند. با توجه به اینکه شرکت نوکیا کاملا بی طرف بود ،  به راحتی با اتحاد جماهیر شوروی و کشور آمریکا ارتباط برقرار می کرد.

زمانی که کایرامو مدیر عامل شرکت نوکیا بود ، در سال ۱۹۸۴ این شرکت تلویزیون سالورا (Salora) را خریداری کرد و توانست پس از یک سال شرکت     Luxor AB که تولید کننده لوازم الکترونیکی و رایانه ای بود را تحت سلطه خود در آورد. در سال ۱۹۸۷ این شرکت توانست محصولات شرکت تلویزیونی فرانسوی  Oceanic   را نیز تحت سلطه خود دربیاورد.

در سال ۱۹۸۲ شرکت نوکیا ، اولین تلفن همراه خود با نام  Mobira Senator را تولید کرد. شرکت موبیرا که سازنده این تلفن همراه بود ، این محصول را به شرکت نوکیا واگذار کرد.

شرکت نوکیا با ساخت موبیرا سناتور ، هیچ گرایش و علاقه ای به ساخت و تولید گوشی موبایل نداشت. این شرکت ، گوشی موبایل را شبیه به وسایل جیمز می دانست و علاقه مند به تولید محصولات دیگر نیز داشت.

سرانجام ، در تاریخ ۱۱ سپتامبر  سال ۱۹۸۸ کایرامو  خودکشی کرد و پس از او شخصی به نام سیمو والنتینو (Simo Vuorilehto) مدیریت شرکت نوکیا را به عهده گرفت.

پس از انتصاب والنتینو به سمت مدیریت شرکت نوکیا ، لوگو نوکیا بازسازی شد و شرکت نوکیا با تغییرات و تحولات زیادی مواجه شد. بسیاری از زیرمجموعه ها در این شرکت واگذار شدند. به عنوان مثال ، لاستیک فنلاند از شرکت نوکیا جدا شد و بخش مربوط به کامپیوتر و دیتای نوکیا (Nokia Data) در سال ۱۹۹۱ به شرکت    International Computer Limited فروخته شد.

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، برند نوکیا با افت شدیدی مواجه شد ، زیرا اتحاد جماهیر شوروی بزرگ ترین مشتری شرکت نوکیا بود. پس از این اتفاق ، شرکت نوکیا با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه شد.

این اتفاقات سبب شد که والنتینو استعفا بدهد و جورما اولیلا (Jorma Ollila) مدیریت شرکت نوکیا را بر عهده بگیرد. جورما اولیلا با فروش بخش تلفن همراه مخالف بود و شرکت را به یک شرکت مخابراتی تبدیل کرد. با انجام این کار ، شرکت نوکیا به سرعت رشد کرد. سرانجام ، سود منفی شرکت نوکیا در سال ۱۹۹۱ به یک میلیارد دلار در سال ۱۹۹۵ رسید و در سال ۱۹۹۹ به ۵ میلیارد دلار رسید.

می‌خوام بخونم  دایره سبز

تحولات لوگو نوکیا

در سال ۱۹۹۲ برند نوکیا اولین تلفن تجاری خود را با استفاده از فناوری GSM به نام ۱۰۱۱ تولید کرد. این گوشی ابتدا توسط نخست وزیر فنلاند ، هاری هولکری مورد استفاده قرار گرفت.

با ساخت این تلفن  ، نام برند نوکیا در سراسر جهان بر سر زبان‌ها افتاد.

شرکت نوکیا در سال ۱۹۹۸ توانست حدود ۲۰ میلیارد درآمد به دست بیاورد و ۲.۶ میلیارد دلار آن سود بود. در سال ۲۰۰۰ شرکت نوکیا بیش از ۵۵ هزار نیرو داشت و نیروی او دو برابر نیروی شرکت موتورولا بود.

لوگو نوکیا در سال ۱۹۹۹ در بیش از ۱۴۰ کشور شروع به فعالیت کرد. برخی افراد به اشتباه تصور می کردند که برند نوکیا یک برند ژاپنی است. سرانجام ، در سال ۲۰۰۱ برند نوکیا حدود ۵ برابر رشد کرد و درآمد آن از  ۶.۵ میلیارد یورو به ۳۱ میلیارد یورو رسید و توانست به رشد چشمگیری دست پیدا کند.

از سال 1865، مهندس فردریک ایدستام شرکت را از یک کارخانه خمیر چوب در شهر کوچک تامپره، در جنوب فنلاند راه اندازی کرد. از آن زمان، این شرکت در طول سال ها بسیار رشد کرده است و طراحی لوگوی آن نیز به همین ترتیب است. در سال 1866، نوکیا اولین طراحی لوگوی خود را ایجاد کرد. فقط تصویری از ماهی داشت. آسیاب دوم در کنار رودخانه Nokianvirta بود. از این رو، از آن به ماهی قزل آلا همان رودخانه تعبیر می شود. نام نوکیا نیز از اینجا آمده است. در آن زمان کاغذ تولید می کردند.

لوگوی نوکیا 1898

دومین به روز رسانی لوگو در سال 1898 انجام شد. این زمانی بود که شرکت شروع به تولید لاستیک کرد. آرم یک مثلث قرمز است که در آن “1898 S.G.T.O.Y NOKIA” نوشته شده است. البته این لوگو چندان چشمگیر نیست. اما شرکت جدید سعی کرد چیزهای زیادی مانند دوچرخه، لاستیک ماشین، کابل های ارتباطی، ماشین آلات الکتریکی، تلویزیون و موارد دیگر را تولید کند.

آرم نوکیا در 1965

در سال 1965 شرکت نوکیا تأسیس شد. طراحی لوگو یک نشان سیاه و گرد بود. داخل آن کلمه نوکیا به رنگ بزرگ و سفید نوشته شده بود. در طول این مدت، تمرکز اصلی نوکیا بر روی صنعت کابل بود، اما به نظر نمی رسد که لوگو خود چیز زیادی بگوید.

می‌خوام بخونم  مفهوم لوگوی فورد

نماد نوکیا در 1967

نوکیا در سال 1967 برای مدت کوتاهی از این لوگوی جدید استفاده کرد. در لوگوی جدید خود کلمه نوکیا با رنگ آبی روشن و پررنگ نوشته شده بود. در بالا نوعی سه گانه مشکی بود. این سه گانه نشان دهنده سلول های تلفن همراه و اتصال از تلفن به برج های تلفن همراه است.

لوگو نوکیا تا 2023

اما بلافاصله لوگوی “Nokia connecting people” وارد بازی شد که حتی تا همین چند روز پیش هم فقط با چند تغییر آن را می دیدیم. دو نسخه از این لوگو وجود دارد. Ove Strandberg اولین مورد را ایجاد کرد که در آن می توانید دو فونت مختلف NOKIA و CONNECTING PEOPLE را مشاهده کنید. اما، لوگویی که امروز می بینیم بلافاصله پس از آن ایجاد شد. اریک اسپیکرمن آلمانی این لوگو را ساخته است. در این زمان، نوکیا خود را به عنوان شرکت موبایلی که امروز می شناسیم، تثبیت کرد.

لوگو جدید نوکیا

لوگوی جدید شوکه کننده بود، اما اگر به سیر تکامل لوگوی نوکیا در طول تاریخ نگاه کنید، تغییر در لوگوها بین سال‌های 1965 و 1966 نیز شدید بود. مطمئناً مدتی طول می کشد تا بسیاری از مردم به لوگوی جدید عادت کنند، که در نهایت می تواند ارتباط با نوکیا قدیمی را که با از بین رفتن بخش دستگاه ها و خدمات از بین رفت، قطع کند.

بنابراین تغییر اینجاست و چه بخواهیم چه نخواهیم از بین نخواهد رفت و این همان چیزی است که می توانیم از نوکیا در آینده انتظار داشته باشیم. استراتژی تجدید شده، نوکیا را به گسترش بیشتر شبکه‌های خود در فضای ابری سوق می‌دهد تا از پتانسیل نمایی شبکه‌ها استفاده کند و نیازهای آینده متاورس را برآورده کند. نوکیا همچنین بر نوآوری فناوری B2B تمرکز بیشتری خواهد کرد تا دیجیتالی شدن را در تمام صنایع پیش ببرد. هدف اصلی افزایش کارایی، انعطاف پذیری و بهره وری به روشی پایدار است که در طرح رنگ سبز-آبی غالب آرم نوکیا منعکس شده است.

این استراتژی مبتنی بر شش رکن است که احتمالاً 6G یا تمام تلاش‌های لازم برای ایجاد نسخه آینده شبکه‌ها را نشان می‌دهد:

  • رشد سهم بازار با ارائه دهندگان خدمات، با هدایت تداوم رهبری فناوری؛
  • گسترش سهم شرکت ها در ترکیب مشتریان آن؛
  • به مدیریت فعال پرتفوی خود ادامه دهد تا از مسیری به سمت موقعیت پیشرو در تمام بخش هایی که تصمیم به رقابت دارد اطمینان حاصل کند.
  • فرصت‌ها را از بخش‌هایی فراتر از دستگاه‌های تلفن همراه برای کسب درآمد از IP نوکیا استفاده کنید و به سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه برای فناوری‌های نوکیا ادامه دهید.
  • پیاده سازی مدل های کسب و کار جدید، مانند As-a-Service؛ و
  • ESG را به یک مزیت رقابتی تبدیل کنید و به “ارائه دهنده مورد اعتماد انتخابی” در صنعت تبدیل شوید.
  • نویسنده.آریان جوانبخت
پیمایش به بالا