آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleلوگوی موتورولا
موتورولا به طور کلی یک شرکت مخابراتی چند ملیتی محسوب می شود که در سال 1928 پایه گذاری شد. در این شرکت در ابتدا هدف اصلی طراحی و فروش تجهیزات بی سیم بود. از آنجایی شاهد پیشرفت برند موتورولا بودیم که توانست به طور دقیق رادیوهای مخصوص ماشین را طراحی و عرضه کند.
دو برادر به نام های پاول گالوین و جوزف گالوین تصمیم می گیرند که یک شرکت ورشکسته را خریداری نمایند. این شرکت در دوره خود در زمینه باتری فعالیت داشت. انها اولین محصول خود را عرضه کردند که می توانند باعث فعال شدن رادیو بدون باتری شود که بسیار جالب بود و به نوعی با جریان برق کار می کرد.
محصولات بعدی این برند نیز با سیستم های رادیویی ارتباط دارند و به نوبه خود توانسته است به رتبه خوبی دست یابد.
در طراحی لوگوی Motorola شاهد تغییراتی مشخص هستیم اما اگر دقت شود در این محصولات از رنگ بندی های خاصی استفاده می شود که می تواند با اهداف خاصی نیز همراه باشد.
طراحی لوگوی Motorola نسخه اولیه
اولین نسخه از لوگوی Motorola در سال 1947 طراحی شد که در آن دوره یک طراحی منحصر به فرد محسوب می شد. اگر به لوگوهای سال 1947 دقت نمایید اغلب از فونت های تخت و بدون هیچ افکت خاصی استفاده کرده اند اما لوگوی Motorola توانست یک انقلاب را به سمت خود داشته باشید و طراح آن نیز پاول یعنی یکی از دو برابر موسس این برند بودند.
این لوگو به شکل پیوسته انگلیسی واژه موتورولا را به لاتین نمایش می داد به طوری که حروف ها به هم پیوسته طراحی شده بودند و از حرف M بزرگ در ابتدای آن استفاده شده است که به نوبه خود بسیار زیبا و خاص طراحی شده بود.
کاربران به این لوگو بسیار علاقمند شدند به طوری که به مدت 8 سال شاهد استفاد از این لوگو در رسانه های مختلف بودیم . آنچه مشخص است دو برادر همیشه در ذهن خود استفاده از حرف M را یک اصل مهم می دانند اما در این طراحی خبری از شکل و یا آیکن خاصی نبود.
در سال 1955 لوگوی Motorola با تغییرات جالبی همراه بود و خبری از حروف لاتین پیوسته نبود البته این موضوع دلیل مخصوص به خود را داشت. موسس این برند معتقد بود که استفاده از المان های فانتزی شاید آنطور که باید نمی تواند نشان از قدرت و کیفیت بالای برند باشد و وقتش رسیده بود که از یک فونت جدید و رسمی تر استفاده شود و اجازه دهد که لوگوی Motorola به خوبی در ذهن ها نقش ببندد.
در طراحی جدید این لوگو شاهد نوشته سیاه رنگ واژه لاتین موتورولا هستیم که کمی عریض تر نمایش داده شده است و با استفاده از لوگوی دایره ای شکل خاص طراحی شده بود.
این لوگو با حرف سفید M البته به یک سبک خاص طراحی شده بود به طوری که در بین یک دایره سیاه قرار داشت و به نوبه خود زیبا به نظر می رسید. این لوگو بیش از 30 سال توانست شهرت خود را حفظ نماید در حدی که هنوز هم برخی از افراد معتقد هستند که لوگوی اصلی موتورولا همین گزینه است.
طراحی لوگوی Motorola نسخه تکمیلی
در سال 1996 شاهد استفاده از رنگ قرمز برای لوگوی Motorola هستیم که البته در پس زمینه آیکون دایره ای شکل آن دیده می شود و بسیار جذب کننده است. این لوگو بسیار زیبا طراحی شده است و آیکون بالای نوشته موتورولا قرار گرفته است که نظر موسس این برند است و او معتقد است که آیکن باید اول و در صدر قرار بگیرد.
این لوگو تا سال 2010 توانست شهرت خود را حفظ نماید و رنگ قرمز آن در ذهن افراد به طور دقیق نقش بسته است. در نظر داشته باشید که در طراحی این لوگو سایز دایره استفاده شده بزرگتر از قبل شده است.
در سال 2011 لوگوی Motorola با دایره ای به سایز بزرگتر طراحی شده است که به صورت رنگارنگی طراحی شده است. این طراحی به صورت فانتزی توسط یک طراح خانم صورت گرفت که زیبا و خاص بود. لوگوی Motorola در این مدل به رنگ خاکستری روشن بوده و به نوبه خود هدف اصلی آن تمرکز بر روی دایره و آیکون دایره ای شکل است.
آخرین نسخه از لوگوی Motorola پس از سال 2015 دیده می شود که دیگر خبری از المان های چند رنگ و فانتزی نداشته و با رنگ آبی مشخص شده است. این لوگو با حرف سفید مشخص شده است و با پس زمینه آبی رنگ همراه است ، کلمه موتورولا به شکل لاتین زیر آیکون قرار دارد و با سایز متناسب با آن دیده می شود.
در نظر داشته باشید که لوگوی Motorola در نسخه جدید خود نیز از رنگ آبی استفاده کرده است.
موتورولا یکی از مهمترین شرکتهای جهان در حوزه تلفن همراه است و به هیچ عنوان نمیتوانیم اهمیت آن را کتمان کنیم. سابقه این شرکت به دهها سال قبل برمیگردد و طی این همه سال، تعداد زیادی گوشی جذاب و پرطرفدار را روانهی بازار کرده است. در هر صورت نکات ناگفتهی زیادی دربارهی این شرکت وجود دارد که در این مطلب قصد داریم فقط به ۴ نمونه از آنها بپردازیم.
۱. موتورولا اولین تلفن همراه را اختراع و راهی بازار کرد
در سال ۱۹۷۳ یکی از متخصصین شاغل در شرکت موتورولا موفق به اختراع اولین تلفن همراه تاریخ شد که نام DynaTAC را برای آن انتخاب کردند. همانطور که در این عکس میتوانید ببینید، این گوشی ابعاد غولپیکری داشت.
در نهایت سالها بعد در سال ۱۹۸۳ گوشی DynaTAC 8000x راهی بازار شد و طی حدود یک سال حدود ۲ هزار عدد از این گوشی به فروش رفت و در سال ۱۹۸۴ تولید آن متوقف شد. کاربران برای خرید این گوشی باید مبلغ ۳۹۹۵ دلار میپرداختند که با حساب تورم، معادل ۱۰۵۰۰ دلار فعلی است. این گوشی ۷۹۴ گرم وزن داشت و شارژ باتری آن حدود ۱۰ ساعت طول میکشید که به کاربران اجازه میداد یک ساعت با این گوشی حرف بزنند.
۲. نیل آرمسترانگ پیامش از سطح ماه را با بیسیم موتورولا ارسال کرد
در سال ۱۹۲۸، دو برادر به نامهای پاول گالوین و جوزف گالوین «شرکت تولیدی گالوین» (Galvin Manufacturing Corporation) را تأسیس کردند که سالها بعد به موتورولا تغییر نام داد. اولین محصول تولیدی این شرکت یک دستگاه تبدیل بود که به رادیوهایی که با باتری کار میکردند اجازه میداد به برق مستقیم هم متصل شوند.
حدود ۱۰ سال بعد این شرکت تمرکز خود را بر روی ساخت انواع بیسیمها بهخصوص بیسیمهای مختص تاکسیها و ماشینهای پلیس معطوف کرد. در ادامه این شرکت به ساخت انواع و اقسام محصولات مانند تلویزیون، پردازنده و انواع دیگر محصولات الکترونیکی مصرفی روی آورد. یکی از مهمترین افتخارات موتورولا در آن زمان، بهرهگیری از بیسیم این شرکت در آپولو ۱۱ بود که بر روی ماه فرود آمد.
نیل آرمسترانگ، نخستین انسانی که بر روی ماه قدم گذاشت، جمله نمادین «این گامی کوچک برای یک انسان و جهشی بزرگ برای بشریت است» را با بیسیم ساخت موتورولا بیان کرد. داستانهایی از این قبیل باعث شدند که موتورولا روزبهروز اهمیت بیشتری پیدا کند.
۳. نام موتورولا از یک رادیوی ارزان برای خودروها آمده است
یکی از اولین محصولات این شرکت یک رادیو ارزانقیمت برای اتومبیلها به نام موتورولا بود. گویا پاول گالوین این کلمه را با ترکیب Motor و پسوند Ola ایجاد کرده است. در آن دوران برخی محصولات با نام مشابه روانهی بازار شدند که مثلا میتوانیم به رادیولا (Radiola) و مویولا (Moviola) اشاره کنیم. در نهایت این نام آنقدر مشهور شد که این شرکت در سال ۱۹۴۷ تصمیم گرفت نام موتورولا را برای خود انتخاب کند.
در همان سال ۱۹۴۷ لوگو این شرکت مانند تقریبا تمام شرکتها مبتنی بر فونت نوشتاری بود. اما در سال ۱۹۵۵، M معروف موجود در لوگوی موتورولا توسط یک شرکت طراحی گرافیک مشهور طراحی شد. در سال ۲۰۱۱ موتورولا به دو بخش Motorola Mobility (سازنده موبایل) و Motorola Solutions (سازنده تجهیزات مخابراتی) تقسیم شد. در سال ۲۰۱۲ بخش Motorola Mobility به گوگل فروخته شد و سپس در سال ۲۰۱۴ لنوو آن را تصاحب کرد. در این دوران لوگوی بخش موبایل موتورولا به صورت بسیار محدود تغییر پیدا کرد.
- مروری بر عاقبت شرکتهای سختافزاری خریداری شده توسط گوگل
۴. دو گوشی موتورولا در بین پرفروشترین گوشیهای تاریخ هستند
در فهرست پرفروشترین گوشیهای تاریخ، چندین گوشی ساخت شرکتهای نوکیا، اپل و سامسونگ دیده میشود. اما در بین ۳۰ گوشی پرفروش تاریخ، نام گوشی تاشو StarTAC را هم میتوانیم ببینیم که در سال ۱۹۹۶ روانهی بازار شده و ۶۰ میلیون واحد از آن به دست کاربران رسیده است.
در رتبه یازدهم این جدول هم گوشی بهشدت پرطرفدار موتورولا ریزر V3 قرار دارد که در سال ۲۰۰۴ راهی بازار شد و بیش از ۱۳۰ میلیون واحد از آن به فروش رسیده است. در آن دوران این گوشی به دلیل بهرهگیری از بدنه نازک و طراحی جذاب جایگاه ویژهای بین کاربران پیدا کرده بود. بعد از این گوشی، موتورولا هیچوقت نتوانست چنین موفقیتی را تکرار کند و V3 رکورد پرفروشترین گوشی تاشو تاریخ را از آن خود کرد.