ویرایش محتوا
برای ویرایش/افزودن محتوا روی دکمه Edit Content کلیک کنید.

لوگوی شرکت دل

لوگوی شرکت دل

نام Dell برای بسیاری از هم وطنان ما آشناست و این برخاسته از محبوبیت محصولات و رواجی است که بعضی از مدل های Dell در کشور ما پیدا کرده است.

با یک نگاه به برندهای خاص دنیا، همین که ذهن متمایل به هر برندی می شود، ناخودآگاه نماد یا لوگوی خاص آن برند در ذهن نقش می بندد. این امر بعیدی نیست چرا که ذهن به سمبل ها و رمزها آشنا و معتاد است.

پس صنعت طراحی لوگو یکی از ابزارهای روانشناختی کارآمد در جهت ماندگار کردن یک حرفه، خدمات یا تخصص در ذهن و نظر افراد است.

تاریخچۀ Dell

تاریخچۀ لوگوی Dell به حوزۀ فناوری اطلاعات و تولید رایانه های شخصی مرتبط است. Dell (DELL CORPORATION) یک کمپانی آمریکایی است و در شهر آستین از ایالت تگزاس واقع است.

Dell در ردۀ بزرگ ترین کمپانی های تولید کنندۀ لوازم فناوری آمریکایی قرار دارد، با هدف توسعۀ رایانه های شخصی و لوازم وابسته به آن ها. مایکل دل، مؤسس و مالک این کمپانی است. آرمان این شرکت برای تأسیس، فروش مستقیم رایانه های شخصی به مصرف کننده (بدون واسطه) بود.

این شرکت با تلاش و خلاقیت دو جوان زیر 20 ساله با سرمایه ای حدود 1000 دلار پا گرفت و به دلیل ابداع روش فروش مستقیم اینترنتی به یک کمپانی مطرح در جهان با سرمایه ای بالغ بر چند میلیارد دلار و بیش از شصت هزار کارمند شد که در 150 کشور نمایندگی دارد. DELL در سال 1984 میلادی تأسیس شد.

از ایده تا عمل

تاریخچۀ لوگوی Dell دربارۀ شروع کار این شرکت این طور حاکی است که در سال 1984 سه جوان باهوش و مبتکر با آچارهایی که در دست داشتند و در حالی که کنار میزهای کوچک خود به بهسازی دستگاه ها می پرداختند، توانستند ظرف یک سال نخستین رایانه را با طراحی خودشان به بازار عرضه کنند.

خیلی زود، یعنی دو سال بعد دفتری در انگلیس باز کردند و به این ترتیب پله های ترقی را با سرعتی باور نکردنی پیمودند و در عرصۀ بین المللی برای خود بازار و اعتباری کسب کردند.

نخستین رایانۀ کیفی یا نوت بوک (Note book) را ساختند. در سال 1992 توانستند خود را جزو پانصد شرکت برتر دنیا بگنجانند و یک سال بعد در میان 5 فروشندۀ برتر جهانی قرار گرفتند.

حوزۀ فعالیتی کمپانی Dell شامل خدماتی چون سرورها، حافظه ها، چاپگرها، ایستگاه های کاری، رایانه های کیفی (نوت بوک) و رایانه های رومیزی، محصولات شبکه ای، عرضۀ نرم افزاری، مدیریت و پشتیبانی، خدمات اجرایی و حتی آموزشی است.

Dell و لوگو

تاریخچۀ لوگوی Dell را که مرور می کنیم، مشخص می شود که مانند اکثر کسب و کارهای مطرح که هم اکنون یک برند شناخته شده و معتبر هستند، از یک ایدۀ ساده پایه ریزی گشته است و با ابتکار و خلاقیت و شناخت بازار و نیاز مردم، توانسته با سرعت به موفقیت دست یابد.

می‌خوام بخونم  مفهوم پرچم ایتالیا

همان طور که می دانید برای رسیدن به چنین جایگاهی عوامل و فاکتورهای متعددی دخیل هستند که مجموع آن ها با هم برای نیل به هدف تأثیر گذار خواهند بود. یکی از این فاکتورهای خیلی مهم، لوگو است.

هر برندی یک لوگوی اختصاصی دارد. هر برندی پس از شناخته شدن و پیدا کردن جایگاه تثبیت شده در مارکتینگ جهانی، نخستین دغدغه اش داشتن یک لوگوی اختصاصی است.

تنها پس از طی این مرحله می توان گفت که این برند صاحب امتیاز گشته است و به اصطلاح، هویت و شناسنامۀ تجاری پیدا کرده است. کمپانی Dell هم جزو این دسته است. همگی لوگوی Dell را به خوبی می شناسید.

لوگوی Dell

تاریخچۀ لوگوی Dell از طراحی ساده و بی پیرایۀ Dell می گوید. لوگوی کمپانی مطرح در زمینۀ ساخت و عرضۀ رایانه های شخصی، یک لوگو تایپ است، همین و دیگر هیچ. حروف تایپی لوگو، متشکل از نام این برند است که قطعاً متوجه شده اید، برخاسته از نام فامیل “مایکل دل” مالک و مؤسس این کمپانی است!

حروف تایپی نام Dell خیلی ساده طراحی شده اند و تنها پیچ وتاب داده شده به آن، ویژگی حرف E است که به صورت شیب دار اما چسبیده به حروف پیش و پس قرار گرفته است.

از آنجا که شعار این کمپانی، فروش بی واسطه به مشتری است، و این اهمیت و توجه به مشتری را می رساند، می توان E شیب دار لوگوی Dell را تعبیر کرد. تمام عوامل در حال یاری دادن به یکدیگر هستند تا محصول سریع و آسان به دست مشتری برسد.

انگار حروف لوگوی Dell در راه رساندن محصول به مشتری هستند و در این کار با سرعت پیش می روند. در این میان همگی پشت به پشت در تلاش هستند. اکثر برندهای بزرگ در طراحی لوگو به سادگی گرایش دارند؛ ساده اما در عین حال پیچیده و حاوی مفاهیم بسیار.

شرکت دل یک کمپانی معتبر جهانی است که در زمینه توسعه، فروش، تعمیر و پشتیبانی سیستم‌های کامپیوتری و خدمات مشابه فعالیت می‌کند. این مجموعه برای نخستین بار در سال ۱۹۸۴ و توسط یک دانشجوی تازه کار با نام “مایکل دل” آغاز و در سال‌های اخیر به یکی از غول‌های تولید رایانه تبدیل شد، به گونه‌ای که خرید لپ تاپ دل در این زمانه تا حد بسیار زیادی افزایش داشته است. در ادامه این مطلب به پاسخ برخی پرسش‌ها مانند “دل ساخت کدام کشور است” و ” تاريخچه دل” خواهیم پرداخت.

داستان برند دل

شركت دل با فروش بيش از ۱۵ درصد سهم بازار جهاني کالای دیجیتال، به عنوان بزرگترين فروشنده مستقیم رايانه در جهان شناخته می‌شود. این مجموعه کامپیوترهای شخصی رومیزی، رایانه‌های نوت بوک، سرورهای شبکه، نمایشگرها، محصولات ذخیره سازی پیشرفته و انواع لوازم جانبی و نرم افزار رایانه‌ای و انواع لپ تاپ دل را به بازار عرضه می کند. دل همچنین با ارائه تلویزیون‌های LCD، پروژکتورها و سایر محصولات به بازار تجهیزات الکترونیک، فروش خود را گسترده کرده است.

می‌خوام بخونم  لوگوی گوگل

کمپانی دل، با ایجاد ۶ بخش تولیدی تأسیسات در آستین تگزاس، محصولات خود را در سراسر قاره‌های دنیا به فروش می رساند. حدود ۶۷ درصد از درآمد این مجموعه از قاره آمریکا، ۲۲ درصد از اروپا، خاورمیانه و آفریقا و ۱۱ درصد باقیمانده آن از منطقه خاور دور و اقیانوسیه حاصل می‌شود. دل با کمک وبسایت تجاری خود، محصولات و تجهیزاتش را مستقیماً به مصرف کنندگان، مشاغل کوچک و بزرگ، موسسات دولتی و موسسات آموزشی، درمانی و بهداشتی عرضه می‌کند. بنیانگذار این شرکت “مایکل دل” ۱۲ درصد از سهام شرکت را در اختیار گرفته و پس از کناره گیری از سمت مدیرعاملی در ژوئیه ۲۰۰۴، همچنان به عنوان مسئول اصلی این مجموعه شناخته می‌شود.

تاریخچه Dell

شرکت دل توسط “مایکل دل” دانشجوی سال اولی دانشگاه تگزاس آستین تاسیس شد. مایکل در ابتدا قطعات کامپیوتر را به صورت عمده خریداری کرده و آن‌ها را روی رایانه‌های IBM مونتاژ می‌کرد. سپس آن‌ها را با سفارش پستی به مشتریانی که به دنبال کامپیوترهای ارزان‌تری بودند، می‌فروخت. چنین طرحی بعد از چند ماه با موفقیت روبه رو شده و در نتیجه بعد از چند ماه به یک کسب و کار موفق تبدیل شد. بدین ترتیب مایکل پس از دریافت ۱۰۰۰ دلار سرمایه از خانواده خود، تحصیلاتش را رها کرد تا تمام وقت خود را بر روی تجارت جدید متمرکز کند. اين آغازی برای شروع فعاليت اين برند بزرگ و آنچه تاريخچه دل می‌ناميم، شد.

مایکل دل یک سال بعد تجارت خود را با نام PC’s Limited آغاز کرد. این شرکت در اولین سال تجارت، ۶ میلیون دلار از فروش محصولات کامپیوتری بدست آورد. سال بعد این رقم به ۴۰ میلیون دلار رسید. دل در سال ۱۹۸۶ بانکدار سابق “ای. لی واکر” را استخدام کرد تا هنگامِ رشد قابل توجه شرکت، اقدامات نظارتی را انجام دهد. تا سال ۱۹۸۷ این مجموعه جایگاه مسلطی در بازار سفارشات پستی داشت، اما مشخص بود که برای رشد بیشتر، این شرکت نیازمند حرکتی فراتر از سفارشات پستی است.

برای تحقق این هدف، مایکل دل گروهی از مدیران بازاریابی را از شرکت‌های مختلف استخدام کرد. در نتیجه بازاریابی به شرکت‌های بزرگ و ایجاد شبکه‌ای از فروشندگان در برنامه‌های کمپانی دل قرار گرفت. کم‌تر از چهار سال پس از تأسیس، سهام Dell به قیمت ۸.۵۰ دلار فروخته شد. یک دهه پس از فروش رایانه‌های شخصی مایکل دل از اتاق خوابگاه، هنگامی که دل برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ در لیست شرکت‌های پرفروش قرار گرفت، مایکل به عنوان جوان‌ترین مدیرعامل ریاست یک شرکت در Fortune 500 انتخاب شد.

کمپانی دل و نخستین فروش موفق آنلاین

دل اولین رایانه نوت بوک خود را با نام ۳۱۶LT در سال ۱۹۸۹ روانه بازار کرد. سالهای بعدی  این شرکت با پیشرفت در فناوری موبایل همراه بود. در سال ۱۹۹۱ اولین کامپیوتر نوت بوک دل به فروش رسید و در سال ۱۹۹۴ دل اولین شرکتی بود که باتری‌های لیتیوم یون با دوام طولانی را به بازار ارائه می‌داد. در سال ۱۹۹۶ دل فروش رایانه‌های شخصی را به صورت آنلاین آغاز کرد و از اینترنت برای پشتیبانی مشتری استفاده نمود. فروش آنلاين نقطه عطفی در تاريخچه دل بود. فروش آنلاین به دل کمک کرد تا این مجموعه از شرکت Compaq Computer Corporation که به عنوان بزرگ‌ترین فروشنده رایانه‌های شخصی در ایالات متحده شناخته می‌شد، پیشی بگیرد.

می‌خوام بخونم  عددفی در طراحی لوگو

دل، به عنوان یک پیشگام در تجارت الکترونیکی، ۷ روز پس از راه اندازی آنلاین در سال ۱۹۹۶، ۱ میلیون دلار در روز تجهیزات فروخت. در سال ۲۰۰۷، این کمپانی به چهارمین سایت تجارت الکترونیکی ایالات متحده با ۴.۲ میلیارد فروش تبدیل شد. در سال ۲۰۰۴، مایکل سمت خود را به عنوان مدیر عامل شرکت دل ترک کرد و وقت خود را به بنیاد مایکل و سوزان دل اختصاص داد. وی بعداً در سال ۲۰۰۷ دوباره به عنوان مدیر عامل شرکت دل بازگشت. در سال ۲۰۱۶ ، دل ادعا کرد که وب سایت این مجموعه “بزرگ‌ترین وب سایت تجارت الکترونیکی برای محصولات فناوری تجاری در جهان” است.

شرکت دل در قرن جدید

در اوایل قرن ۲۱، دل خط تولید خود را گسترش داد و تلویزیون، دوربین‌های دیجیتال و انواع محصولات مرتبط با رایانه خود را به بازار عرضه کرد. در سال ۲۰۰۳ این شرکت به نام .Dell Inc تغییر نام داد تا از حرکت به بازار وسیع‌تر الکترونیک خبر داده باشد. با این حال در اواخر دهه ۲۰۰۰ سلطه دل در بازار شروع به تزلزل کرد، تا جایی که مسئولان این کمپانی در سال ۲۰۱۳ ترجیح به بازگشت مالکیت خصوصی گرفتند.

در سال ۲۰۱۶ این شرکت مجموعه EMC را که در بخش ذخیره سازی اطلاعات تخصص داشت، خریداری کرد. این ادغام که تقریباً ۶۰ میلیارد دلار ارزش داشت، به عنوان بزرگ‌ترین معامله فناوری در آن زمان معرفی شد. جالب است كه بدانيد تاريخچه دل به همينجا ختم نمی‌شود، اين برند تاكنون تغييرات شگفت‌انگيزی داشته كه در ادامه خواهيد خواند.

استراتژی‌های بازاریابی سنتی و دیجیتال شرکت دل

در دهه ۲۰۱۰، دل برای دست‌یابی به مشتریان وفادار و بالقوه، تمرکز خود را بر تجارت الکترونیکی و استراتژی‌های رسانه‌های اجتماعی آغاز کرد. تلاش بازاریابی جواب داد. یک کمپین تلفن همراه که تبلیغات بازی‌های قرعه‌کشی را انجام می داد، به عنوان بخشی از برنامه بازاریابی این مجموعه شروع به فعالیت کرد. در نتیجه این کمپین که به مدت چهار ساعت انجام شد، میزان پاسخگویی شهروندان نسبت به دیگر برنامه‌های تبلیغاتی که با پست الکترونیکی صورت می‌گرفت، به طرز قابل توجهی افزایش یافت.

همچنین گزارش شده است که در سال‌های اخیر، کمپانی دل با ارسال پیام‌های مربوط به فروش و تخفیف به دنبال کنندگان توییتری خود، توانست بیش از ۱ میلیون دلار درآمد کسب کند. در سال ۲۰۱۷، دل با فروش ۴۰.۷ میلیون دلار محصول، در جایگاه سوم فروش بازار جهانی قرار گرفت. این مجموعه نزدیک به ۸۰ هزار نفر در سراسر جهان را استخدام كرده است كه ۵ برابر افراد شاغل در دانشگاه تگزاس، زادگاه و محل تحصیل بنیانگذار این شركت به حساب می‌آید.

همان‌طور كه در تاريخچه دل خوانديد، اين برند در راه رسيدن به اين نقطه از تاريخ خود، فراز و نشيب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است. اين برند هم‌اكنون با بزرگ‌ترين و بهترين برندهاي جهان در زمينه توليد محصولات الكترونيكی رقابت می‌كند. قیمت لپ‌تاپ‌های این برند با وجود تمام نکات مثبتی که در مورد آن گفته شد، جز مناسب‌ترین‌ها است.

نویسنده.آریان جوانبخت
پیمایش به بالا